Digital Cleanup Day äger rum den 16 mars

Från sajten:
image

Nu på lördag den 16 mars är det Digital Cleanup Day vilket innebär att rensa lite filer på dina enheter. Släng bort sådant som inte används och minska energianvändningen.

Digital Cleanup Day som arrangeras nu på lördag den 16 mars syftar till att uppmärksamma digitalt skräp som belastar klimatet genom onödig energianvändning. Det kanske inte är helt uppenbart för alla användare av mobiltelefoner, surfplattor, datorer, hårddiskar och servrar att filer som lagras förbrukar en del energi. Inte så mycket för den genomsnittliga individuella användaren kanske men sammantaget så rör det sig om stora mängder filer som behöver lagringsplats och som kanske inte används.

Minskad lagring innebär minskade CO2-utsläpp så passa på att gör en översyn över filerna du inte behöver och släng bort dessa. På köpet kan du dessutom få en snabbare enhet, minskade risker för intrång och andra säkerhetsproblem. Förra året deltog cirka 870 000 personer runt om i världen som rensade bort 12,7 miljoner GB av data. Läs mer på länken nedan.

Rensar du bort onödiga filer regelbundet på dina enheter?

Källa: Digital Cleanup Day