Detta måste du göra för att uppleva 4K på din TV

Från sajten:
https://teknikveckan.com/hemelektronik/detta-maste-du-gora-for-att-uppleva-4k-pa-din-tv/
Nästan alla nya teves som säljs idag stödjer 4K och HDR. 4K betyder att det är en upplösning på 3840 × 2160 pixlar och HDR gör att färgerna är mer naturligt återgivna (eller så som filmskaparna tycker är naturligt).

Det vanligaste sättet att få 4K-material idag är via Netflix. Men endast det dyraste abonnemanget ger den möjligheten. Det kostar cirka 140 kronor i månaden.

Filmer och serier som stödjer 4K/HDR har en liten symbol längst upp där det står just HDR. Om inte står det HD.

Har du en extern enhet inkopplad via HDMI som kan leverera 4K/HDR måste du aktivera stöd för detta på HDMI-portarna. På Samsung-tv hittar du det under Inställningar – Allmäna – Extern enhetshanterarare och slutligen HDMI UHD Color. Liknande inställningar och namn gäller även övriga tillverkare.

Om bilden efter detta blir ryckig eller till och med försvinner då och då har du antagligen en HDMI-kabel som inte stödjer den högre bandbredden som krävs. Den officiella standarden för HDMI-kablar som klarar 4K i 60hz är HDMI High Speed och HDMI Ultra High.

1 gillning

Så jävla fin i rutan, som Ernst!

Frågan är om han är barfota? :wink:

:joy::joy::joy:

1 gillning

Ernst har inget på Esse… och graden av personligt anslag i denna film - som om han pratade direkt till mig, galet! :wink:

Hahaha :heart: