Det ser ut som att en ny Steam Deck kan släppas snart

Från sajten:
image

Steam Deck fyllde endast ett år gammal i februari men det har inte stoppat spekulationer om att den kan uppdateras snart.

Det är kanske är på grund av att sedan Steam Deck lanserades förra året så har vi fått se en rad olika konkurrenter hitta ut på marknaden. Dessa har dessutom ibland haft bättre prestanda än Valves bärbara spel-PC på olika punkter. Det har lett till spekulationer om en nästan årlig uppdatering av Steam Deck. Nu är det första gången som det finns lite bevis på att det här faktiskt kan hända – snart.

Valve Corporation Model: 1030 seems to be a revised Steam Deck model with AT LEAST a new Wi-Fi card capable of the 6E (6Ghz) spectrum pic.twitter.com/OLjzTPVXlr

— Brad Lynch (@SadlyItsBradley) October 4, 2023

Den amerikanska myndigheten FCC som måste godkänna radiosända produkter har just gett en ny Steam Deck tummen upp. Så vad är nytt? Det lilla vi kan få ut av dokumenten är att den får stöd för Wi-Fi 6E och ett nytt Bluetooth-chip. Men högst sannolikt så blir det även bättre prestanda vilket Valve slipper avslöja för FCC.

Via: The Verge

Var väl någon från dem som nyss sa att de inte skulle uppgradera prestandan snart.

(för att de vill hålla dem på samma nivå? Dåligt argument IMHO.)

Jag har dragit mig för att köpa en p.g.a. prestandan.

1 gillning

Dom kanske känner press från konkurrensen? Att dom försvinner lite.

Har dock inte läst något om detta så vet ej.

Välkommen. :relaxed:

Refresh med nytt radiochip och kanske en marginellt snabbare men lite mer energieffekt cpu? (Har dålig koll på amd's utbud av såna).
Nintendo gjorde väl något liknande med Switch.

Mig veterligen så byte Nintendo bara ut lcd mot oled på sin andra version av switchen. Resten är densamma :grinning:

Källa

Men de bytte väl nåt chip i LCD versionen innan de la till OLED? Eller har jag drömt det :sweat_smile:

Läs din egen källa:

  1. This revision uses the Tegra X1+ SoC, a more efficient chipset compared to the Tegra X1 used in the original model.
1 gillning

Men se där :+1:t3: rätt ska vara rätt :grinning:

1 gillning

Från sajten:


Större, bättre OLED-skärm och bättre batteritid lockar nya Steam Deck med.

Valve har presenterat en större uppdatering av deras bärbara PC-konsol Steam Deck. Varken prestanda eller förändringar på chassit har skett förutom den något större skärmen. Tidigare hade Steam Deck en LCD-skärm på 7 tum med upplösningen 800p. På nya Steam Deck har skärmen växt till en 7,4 tum OLED-skärm med samma upplösning. Uppdateringsfrekvens har uppgraderats till 90Hz och den har nu stöd för HDR och en maximal ljusstyrka på 1000 nits.

Även om det nya chippet inte bjuder på mer processor- eller grafikprestanda så har det tillverkats med bättre 6-nanometersteknik. Det här tillsammans med ett batteri som är 25 procent större erbjuder längre batteritid och en svalare Steam Deck. Andra förbättringar är stöd för Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.3. Styrspakarna har även förlängts en millimeter och haptiken har förbättrats. Nya Steam Deck börjar från 569 euro med 512 gigabyte lagring eller 679 euro med 1 terabyte lagring. LCD-varianten blir kvar som instegsmodell med 256 gigabyte lagring för 419 euro.

Via: Engadget