Det praktiska låset från Inside The Box blir med gateway

Från sajten:
image

Det praktiska låset från svenska företaget Inside The Box blir nu lite smartare. Företaget lanserar nu en gateway som kopplar upp brevlådan åt dig.

Inside The Box är ett svenskt företag som tillhandahåller ett lite smartare lås för din brevlåda (modell större) som kan öppnas via app eller smart klocka (läs vår recension här). Nu blir låset än smartare genom att kopplas till den nylanserade gatewayen vilket innebär att du får en notis i din mobiltelefon när du inte är hemma.

Med den nya gatewayen blir det också möjligt att öppna och låsa brevlådan på distans vilket kan vara praktiskt på semestern. Det blir också möjligt att ställa in så att brevlådan är öppen när du kommer hem från jobbet vilket innebär att det sparas in ett par minuter av din värdefulla tid. Ett avstånd på mellan 15-25 meter rekommenderas för att lösningen ska fungera till belåtenhet (anslutning mellan lås och gateway sker via Bluetooth och gatewayen är i sin tur ansluten till ditt wifi-nätverk).

Rekommenderat pris för Inside the box gateway är 999 kronor men fram till den 12 maj går det att förbeställa för 699 kronor om du redan har ett lås från företaget.

Idén är ju trevlig men bygger på att låset de facto öppnas så vad händer om brevbäraren bara slänger in några brev genom luckan på brevlådan och inte öppnar låset? Sen är ju frågan om vi vill ha ytterligare en gateway i våra hem som inte direkt är billig heller och var är integrationerna mot andra smarta lösningar?

Källa: Inside the box

Fick mail idag om att hubben nu skickas. Dock stod även i mailet att de första gatewaysen som skickas kommer se annorlunda ut jämfört med manualen. Känns ju sådär…

Jag frågade Inside The Box om hur detta var tänkt att lösas och fick svaret att jag kan välja att returnera den gateway jag beställt om jag vill vilket inte känns som någon vidare tilltalande lösning. Vi som förhandsbokade fick ju rabatterat pris vilket gissningsvis inte kommer hända om man bokar en ny.