Det lysande äpplet på MacBook kan komma tillbaka

Från sajten:
image

Vi är många som minns tiden när äpplet på baksidan av vår MacBook-dator lös men numera så finns det ingen belysning men ett nytt patent hintar om att det kanske kommer tillbaka.

För ett gäng år sedan var det inte helt ovanligt att gå in på ett café och mötas av ett hav av lysande äpplen men idag är det inte riktigt samma syn. När Apple släppte nya datorer 2015 så valde de att ta bort det lysande äpplet på baksidan och istället fick vi ett kromat äpple som faktiskt går att spegla sig i om man håller sin dator ren. I ett patent som blivit godkänt framgår det nu att Apple kanske kommer ta tillbaka det lysande äpplet i framtida produkter. I patentet står det:

An electronic device such as a laptop computer or other device may have a housing. Components such as a display and keyboard may be mounted in the housing. The rear of the housing may be provided with a logo. The logo or other structures in the device may be provided with a backlit partially reflective mirror. The mirror may provide the logo or other structures with a shiny appearance while blocking interior components from view. At the same time, the partial transparency of the mirror allows backlight illumination from within the device to pass through the mirror.

I patentet finns anteckningar från tre ingenjörer på Apple som började på Apple 2018, tre år efter att de började ta bort belysningen från baksidan så vi får hoppas att det gör återtåg i framtida produkter för undertecknad saknar det lite faktiskt.

Via MacRumors

3 gillningar

Tim Cook Apple Event GIF

vill ha på iphone !

2 gillningar

Nackdelen med det lysande äpplet var ju att man även såg det på skärmen. Speciellt om man hade en ljuskälla bakom datorn.

Jag kan se det framför mig:
"This is by far the best backlit Apple we've ever constructed and we are thrilled to see this reach our users"
:slight_smile:

3 gillningar

Är det på allvar så man skriver ett patent?
Det är ju sjukt ospecifikt med 5 st "Kanske" :exploding_head:

"Vi tänkte att öhhh... man kanske kan ha lite elektronik ... så eventuellt en knapp... eller öhhh lite färg åsså en sladd eller kanske inte"

Klart vi ska ha ett lysande äpple. Strunt samma om det lyser igenom skärmen eller drar ström. Lysande äpple är lysande. En strålande idé helt enkelt. :green_apple:

2 gillningar

Ett lysande äpple som ändrar ljusstyrka efter elkostnaden är många i Tibber-trådens våta dröm.

3 gillningar

Kanske Äpplet blir en skärm typ iPhones dynamic island.

Saknar det lysande äpplet så mycket att jag beställde en regnbågssticker till min nya Macbook Air.

3 gillningar

Mitt Äpple lyser så fin på min gamla MBP.
Håller helt med om att det är en rätt najs feature.

1 gillning

Jag har fortfarande några gamla kartor med original-regnbågsstickers. Har ingen aning om vad jag ska göra med dem, men håller ändå hårt i dem.

3 gillningar