Det här visade Microsoft upp idag

Från sajten:
Det här visade Microsoft upp idag | Teknikveckan


image

Idag höll Microsoft låda och passade på att visa upp en rad nya produkter så som en ny Surface, en mobiltelefon och en booklet.

Som en bok fast ändå inte – Microsoft visade idag upp Surface Neo som är en hybrid mellan en surfplatta och en laptop med den lilla tvisten att den är vikbar. Neo bjuder på två skärmar på 9 tum båda av typen LCD och de är endast 5,6 millimeter tunna. Den har även ett magnetiskt tangentbord som går att fälla ut. I utfällt läge täcker den större delen av skärmen men den ytan som inte täcks används istället för snabbknappar likt TouchBar på Apples bärbara datorer. Den kommer även ha en helt ny version av Windows som kallas Windows 10X. Exakt vilken typ av hårdvara enheten kommer utrustad med ville Microsoft inte berätta och det kan man förstå med tanke på att den kommer först nästa vinter.

En sjunde generations Surface Pro är här – och den heter kort och gott Surface Pro 7. Nådens år 2019 har Microsoft äntligen förstått att USB-C är porten som alla vill ha och nu kommer den äntligen utrustad med det. Tråkigt nog är USB-C-porten inte av typen Thunderbolt 3 vilket gör att det inte går att koppla in en extern GPU. Enheten kommer fortfarande med en 12,3″ skärm och på insidan hittar vi Intel’s senaste processor.

Surface Laptop 3 är här – och den kommer gå att beställa antingen med 13,5- eller 15″ skärm och den sistnämnda går att beställa med AMD Ryzen. Väljer man inte AMD så kommer den med 10:e generationens Intel Quadcore-processor och även dessa kommer utrustade med USB-C-port. Priserna börjar på 999 dollar för datorn med 13,5″ och 1 199 dollar för 15″. Försäljningen drar igång den 22 oktober.

Det är inte riktigt slut ännu – då Microsoft även presenterade Surface Pro X som är datorn för dig som vill ha lite grädde på moset. Datorn är ARM-baserad med ett specialbyggt Surface SQ1 chip som har tagits fram tillsammans med Qualcomm. Skärmen är på 13″ och har väldigt tunna ramar och själva chassit har en rundare form än tidigare datorer. Även denna kommer skeppad med USB-C och datorn är endast 5,3 mm tunn. Prislappen ska landa på 999 dollar och lansering sker den 5 november.

Inga datorer utan hörlurar – och självklart även av sorten True Wireless. Designen påminner undertecknad lite om att stoppa laddaren till Apple Watch i örat men det finns självklart en tanke bakom. Förutom att lyssna på musik kan du numera bli kung på mötet då de är kopplade till Office 365. Det betyder att du kan svepa på hörluren för att hoppa mellan olika slides i Powerpoint. De ska även kunna bjuda på undertexter som skrivs när du pratar och för tillfället har hörlurarna stöd för 60 språk. Precis som alla andra True Wireless så laddas hörlurarna i det medföljande fodralet. Prislappen ligger på 249 dollar och lansering sker senare under året.

Nu när vi har fått datorer och hörlurar så måste vi ju även ha något att ringa med och där kommer Surface Duo in i bilden. Precis som namnet avslöjar så är det en vikbar telefon med dubbla skärmar och det blir ingen återupplivning av Windows Phone utan enheten rullar Android. Enheten har två 5,6 tums skärmar som kan roteras 365 grader och går att göra om till en liten surfplatta på 8,3 tum. Varje skärm kan även köra två olika appar och den har stöd för landskapsläge så övre skärmen kan ha word och den undre ett tangentbord. Det ryktas att enheten kommer utrustad med en Snapdragon 855 men det återstår att se när telefonen lanseras under 2020.

Fina produkter.

1 gillning

Mycket spännande och jag är ruskigt nyfiken på att få reda på mer om framförallt Surface Pro X här faktiskt. Neo och Duo är givetvis även de spännande, men i och med att de kommer sent nästa år så känns det rätt ‘mäh’ tills vidare…

Kul med lite innovation!
Men fruktansvärt seg reklamvideo… :face_vomiting:

Duo kanske en ersättare till min Note :slightly_smiling_face:

Betydligt mer intressant än Apples nyheter. Känns fräschare och mer innovativt.

Enda pc-datorerna som känns lockande att skaffa. Synd bara att ingen av de bärbara datorerna är avsedda för proffsbruk. För klen processor och för lite arbetsminne för att de skulle vara intressanta.

Mycket roliga saker, kul med ett företag som vågar tänka lite nytt.