Det här är OnePlus Nord CE 2

Från sajten:
Det här är OnePlus Nord CE 2

OnePlus forsätter att lansera telefoner som om det inte fanns någon komponentbrist

OnePlus Nord CE 2 5G

Senaste tillskottet i familjen är OnePlus Nord CE 2 5G. Trots namnets längd är det en nerbantad version för billig peng. CE står för Core Edition vilket på svenska bäst översätts till kärnvärde. I CE versionen av Nord har OnePlus tagit de viktigast delarna från OnePlus Nord, skalat bort lite till och paketerat telefonen för än ännu billigare peng. Till skillnad från att bara vara en budget telefon så är det här en telefon som vänder sig till ungdomar som spelar mycket, har oregelbundna rutiner och slarvar bort hörlurar.

Laddning

OnePlus Nord CE 2 5G

Det är första telefonen med som kommer efter att OnePlus inkorporerat moderbolaget Oppos funktioner i en av sina telefoner. Warp Charge är nu borta och istället är det Oppos 65W SUPERVOOC Fast Charging som gäller. Batteriet är ett 4,500 mAh som består av två battericeller som laddas parallellt och i och med det har vi en laddningstid som är 0 till 100 på endast 32 minuter. 15 minuter ger oss tillräckligt för att klara en dag. Det här är något som vi på teknikveckan tidigare hyllat. När laddningstiderna sjunker ner till tiden för att ta en ordentlig kopp kaffe kan vi förändra vårt sätt att ladda. Det kan vara allt från en snabbladdning innan fredagens utgång eller att vi spelar non-stop hela helgen. Med åtta stycken temperaturmätare på batteriet säger OnePlus att det ska hållas från att överhettas och tyska TUV har till och med snabbladdningscertiferat telefonen. Men allt är inte guld och gröna skogar i det förlovade snabbladdningslandet. I och med att OnePlus väljer att gå över till Oppos snabbladdning så är laddhuvudet som placeras i väggen försedd med USB-A till skillnad från tidigare OnePlus-telefoner som hade gjort övergången till USB-C. Oppo har tidigare sagt att de kommer expandera sin laddteknik VOOC, och att två av de första samarbete är med Anker och FAW-Volkswagen. Det kommer alltså framöver kunna gå att köpa snabbladdare till OnePlus från Anker med USB-C i båda ändarna.

Skärm

OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus Nord CE 2 är utrustad med en 6.43” 90 Hz Fluid AMOLED Display. Det är en något mindre skärm än OnePlus 9 Prons 6,7″ skärm måste ändå räknas till en större skärm. 90 Hz är högre än 30 och 60 men lägre än 120. Med 90 Hz kommer vi uppleva att skärmen är mjuk i animationer och skrollande och för alla som inte nagelfar sina skärmar kommer skillnaden från en 120 Hz inte upplevas allt för påtaglig. Det som OnePlus Nord CE 2 har för att än en gång slå på att det här en ypperlig gaminglur är att den har en Touch Refresh Rate på 180 Hz. Touch Refresh Rate är antalet gånger som skärmen kan registrera input under en sekund. I jämförelse har iPhone 13 en Touch Refresh Rate på 120 Hz.

Hörlurar

OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus Nord CE 2 har precis som sin föregångare kvar hörlursutgången på 3,5mm. Personligen har jag åtskilliga trådade hörlurar som sedan intåget True Wireless hörlurar bara blivit liggandes. Även om jag hyllar rörelsefriheten med trådlösa hörlurar så får vi åter igen bevis på att det här är en telefon som riktar sig till de som antingen vill använda sina gamla trådade hörlurar, inte vill eller kan lägga pengar på trådlösa hörlurar, eller slarvar bort sina hörlurar för jämnan. Givetvis går telefonen att använda med trådlösa hörlurar men vem vill det när det senaste modet är att använda trådade hörlurar igen.

Kamera

OnePlus Nord CE 2 5G

Med en huvudkamera på 64MP, en ultravid lins på 8MP och en 2 MP makrolins på baksidan av telefonen så har vi så vi klarar oss bra. OnePlus har lagt krutet på mjukvara som ska kombinera kamerorna och framförallt allt deras nya Improved Backlit Video Shooting som efterbearbetar det som filmas i mörka miljöer. Men även något som OnePlus kallar Bokeh Flare Filter där kantdetekteringen i den digitalt framtagna Bokeh effekten ska ha förbättrats. På framsidan hittar vi en 16MP selfiekamera.

Pris & tillgänglighet

OnePlus Nord CE 2 kommer gå loss för 3990 kronor. Med i detta får vi två års operativssystemsuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar.

Telefonen går att förboka från 3/3 med säljstart 3/10 på Amazon, Elgiganten, NetOnNet, Dustin, Mediamarkt, INET och OnePlus.com

Vill du vinna telefonen så går du in på teknikveckans YouTubekanal och prenumerera på kanalen och fyller i formuläret som är länkat i beskrivningen.

 

## RECENSION: NORD CE 2

FÖRDELAR

 • Priset.
 • Snabbladdningen.
 • Möjlighet till utökat lagringsutrymme.

NACKDELAR

 • Ingen trådlös laddning.
 • 90 hz skärm och Inte 120 Hz.
 • Något plastig.

DETALJER

 • Färg: Gray Mirror, Bahama Blue
 • Höjd: 160.6 mm
 • Bredd: 73.2 mm
 • Tjocklek: 7.8 mm
 • Vikt: 173 g
 • Skärmstorlek: 6.43 inches (16.33 centimeters)
 • Upplösning: 2400 x 1080 pixels (409 pixels per inch), Aspect Ratio: 20:9, Refresh Rate: 90 Hz, AMOLED, Material: Corning® Gorilla®Glass 5
 • Supports sRGB, Display P3
 • HDR 10+ Certified
 • OS: OxygenOS 11 based on AndroidTM 11
 • CPU: MediaTek Dimensity 900
 • GPU: ARM Mali-G68 MC4
 • RAM: 6 GB / 8 GB LPDDR4X
 • Lagring: 128 GB UFS 2.2
 • Batteri: 4,500 mAh (dual-cell 2,250 mAh batteries, non removable)
 • 65W SUPERVOOC
 • Huvudkamera: 64MP, Pixel Size: 0.7 μm/64M; 1.4 μm (4 in 1)/16M, Lens Quantity: 6P, EIS: Yes, Aperture: f/1.7
 • Ultravidkameralins: 8MP, Field of View: 119°, EIS: Yes, Aperture: f/2.2
 • Makrolins: 2MP, Aperture: f/2.4
 • Frontkamera: 16MP, Sensor: Sony IMX471, Pixel Size: 1.0μm, EIS: Yes, Aperture: f/2.4

SAMMANFATTNING

OnePlus Nord CE 2 är en suverän mellansegmentstelefon. Den saknar trådlösladdning men väger upp det med 65W snabbladdning. Med en Fluid AMOLED skärm på 90 Hz och en Touch Refresh Rate på 180 hz passar den mobilgamers. För alla som önskar använda hörlurar med kabel har OnePlus Nord CE 2 en 3,5 mm utgång.

BETYG: 3.5 / 5

1 gillning

Det här är alldeles för dåligt tycker jag.

Hur räknas det förresten? Är det från lanseringsdatum?

Jag tänker att det måste vara från lanseringsdatumet.
Om den nya svenska konsumentköplagen går igenom så kan jag se en del problem för företag som gör så här.
Sett flera Androidtelefonstillverkare som sätter två år, vill minnas att Nokia till och med garanterad en (1) OS uppdatering och två år säkerhetsuppdateringar nu senast de lanserad mellansegmentstelefoner.
Det är under all kritik.

OP är alltid intressanta men tycker att den borde haft OIS och IP klass för det priset

En rebrandad Oppo Reno7 5G.
https://www.gsmarena.com/oppo_reno7_5g-11350.php

1 gillning

OP var intressanta fram till 6T imo, 2018.

1 gillning

Jag tycker med att de tappat. Där ser man, helt identiska nästan

Den verkar inte ha kommit än… står att den ska lanseras i dag också.

Är typ Nord EU och Reno resten av världen?

Verkar onekligen så

1 gillning

Min take.

1 gillning

Från sajten:
image

OnePlus har presenterat tre nya produkter.

Det är en uppdaterad version av OnePlus Nord 2 5G vid namn OnePlus Nord 2T 5G där vi nu får 80 W SuperVOOC laddning. Det här är samma laddning vi tidigare hyllat OnePlus 10 Pro för.

OnePlus Nord 2T 5g OnePlus Nord 2 Lite 5G

Bilder från OnePlus svenska instagramkonto

Nästa produkt är OnePlus Nord CE 2 Lite 5G, vilket är en än billigare mobil med saker som snabbladdning och stort batteri. När senaste CE mobilen från OnePlus släpptes lärde vi oss att CE står för Core Essentials. Det här borde alltså vara kärnvärdena fast i en Lite variant.

OnePlus Nord 2T 5g OnePlus Nord 2 Lite 5G

Bilder från OnePlus svenska instagramkonto

OnePlus Nord Buds

Sist och minst, men inte ointressant alls, är ett par hörlurar i Nord serien. OnePlus Nord Buds. Priset kommer vara i linje med Nord serien, alltså lite billigare, Priset är på $39 och kommer gå att förbeställa från och med 31 maj.

För att göra reklam för allt det här har OnePlus startat något de kallar Speed Games och bland annat genom att gå in på OnePlus och försöka pricka in en exakt laddningsprocent i deras SuperVOOC kan man få chansen att vinna en telefon.