Den första BMW M3 Touring är presenterad

Från sajten:
image

Den nya generationens BMW M3 och M4 presenterades för lite drygt ett år sedan. Nu kommer bilen i kombiutförande för första gången.

Bilen har, till skillnad från vanliga 3-serie Touring den omdiskuterade grillen i fronten och större luftintag fram och på sidorna. Som standard är taket lackat i en högglansig svart färg, men man kan välja att få det i karossens färg. Det går också att välja ett M Carbon exteriörpaket där många detaljer är tillverkade av ren kolfiber.

Motorn är densamma som i M3 och M4 Competition, det vill säga en rak sexa med 510 hästkrafter och ett vridmoment på 650 Newtonmeter. Växlingen sker med hjälp av en åttastegad M Steptronic växellåda med Drivelogic. Lådan har tre växlingsprogram och kan styras med paddlar på ratten om så önskas. Bilen har M xDrive fyrhjulsdrift med Active M Differential på bakaxeln.

Accelerationen från 0-100 km/h tar hisnande 3,6 sekunder och i det fall man fortsätter gasa upp till 200 km/h så tar det endast 12,9 sekunder. Toppfarten är i grundutförande begränsad till 250 km/h, men det går att välja att ändra begränsningen till 280 km/h.

Bilen har redan testats på Nürburgring och det gick så bra att den numera är den snabbaste kombin någonsin runt den banan.

Är du intresserad så kan bilen beställas från och med september i år och tillverkningen startar sedan i november. Priserna är inte klara, men BMW M3 Sedan börjar på cirka 940 000 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Precis vad tyskarna behöver så här mitt i energikrisen :flushed:

En i4 touring hade ju varit ett bättre alternativ...

2 gillningar