Delar av amerikanska regeringen vill ta kontroll över Ericsson

Från sajten:
image

Minst en minister i amerikas regering vill köpa in sig i Huaweis konkurrenter.

Häromdagen gick USA justitieminister William Barr ut och ansåg att landet borde köpa in sig och få kontroll över Ericsson och finländska Nokia för att motverka Huaweis snabba expansion inom mobilnät. Men snabbt kom mothugg från Vita huset som meddelade att amerikanska regeringen inte köper privata bolag, vare sig inhemska eller utomlands.

Däremot arbetar amerikanarna nära de båda bolagen för att underlätta för dem på den amerikanska marknaden. Vidare kommer man försöka frigöra mer frekvenser för 5G-nätet som helhet.

Det kombinerade värdet av Ericsson och Nokia är ungefär 512 miljarder svenska kronor.

I början av förra året hade Huawei en marknadsandel på 28 procent medan Nokia var tvåa med 15,5 procent och Ericsson trea med 13 procent. Hur mycket det senaste årets diskussioner om säkerhetsrisker att använda Huaweis utrustning i mobilnäten påverkat detta återstår att se.

Vill de köpa(in sig) eller vill de skicka en signal till amerikanska bolag/investerare att köpa in sig? Sedan är det väldigt intressant att USA inte har något bolag som klarar konkurrensen inom detta område. Men lite mer kol som energikälla löser nog det problemet…