Danfoss Ally ska hålla värmen åt dig

Från sajten:
image

Danska företaget Danfoss har presenterat nya radiatortermostater för våra hem under namnet Danfoss Ally. Termostater har de haft tidigare, såväl traditionella som uppkopplade varianter som använt sig av Z-Wave. Nu tar man sig an andra etablerade företag och satsar mer på att bli en del av det smarta hemmet.

Nytt nu är att de släpper en produktserie vid namn Danfoss Ally där protokollet som används är Zigbee 3.0 och där styrningen sker via deras nya hub. Det ska dessutom vara möjligt att röststyra enheterna med såväl Google Assistent som Amazon Alexa, stöd för Apple HomeKit verkar dock inte finnas i nuläget.

Danfoss Ally Termostat Zigbee Danfoss Ally gateway

 

Precis som med andra uppkopplade och smarta termostater så finns det möjlighet till schemaläggning för optimal komfort i hemmet. Givetvis finns även detektering av öppna fönster som då stänger termostaten tillfälligt så vi inte eldar för kråkorna. Enligt Danfoss ska byte av radiatortermostater kunna ge besparingar i ditt hem med upp till 30% vilket så klart är bra om detta gäller. De lockar också med en ny och uppdaterad samt förenklad app för iOS och Android. Enligt uppgift ska det också gå att styra hydronisk vattenburen golvvärme med Ally-systemet. Som grädde på moset finns här också ett öppet API för den som vill fördjupa sig mer i integrationen.

Källa: Danfoss