D-Link presenterar meshsystem med Wi-Fi 6-teknik

Från sajten:
image

D-Link har presenterat nya modeller i sin serie av mesh-routers. COVR fås nu även med stöd för Wi-Fi 6 och finns i både 2-pack och 3-pack.

COVR-serien från D-Link som får stöd Wi-fi 6 heter COVR-X1862 (2-pack upp till 420 kvm) och COVR-X1863 (3-pack upp till 600 kvm). Fokus ligger på en stabil internetanslutning i hemmet utan avbrott vilket lämpar sig bra för 4K-strömning, VR-spel och videosamtal.

Enheterna har stöd för dubbla frekvensband och ger hastigheter upp till 1,8 Gbps. Inbyggd WPA3-kryptering för säkrare anslutning. Behöver du större yta för bättre täckning kan du lägga till fler enheter till ditt meshsystem. Utrustade med MU-MIMO, OFDMA och BSS Colouring-teknik för att öka nätverkskapaciteten och prestandan. Enheterna använder dessutom sofistikerad Smart Roaming-teknik, som kontinuerligt skannar signalstyrkan i det trådlösa nätverket och ansluter automatiskt enheter till den COVR-enhet som har den starkaste signalen.

Stöd för Amazon Alexa och Google Assistent

COVR-meshsystemen stödjer röststyrning via Amazon Alexa och Google Assistant. Självklart finns det även profilstyrda föräldrakontrollfunktioner, vilket gör det möjligt att ställa in enheter efter familjemedlemmars respektive profiler, med individuella inställningar för blockering av webbplatser och schemaläggning av onlinetid.

Allt installeras enkelt via den kostnadsfria appen som finns för både iOS och Android. Vid behov är även fast anslutning möjlig via inbyggda Gigabit Ethernet-portar, för säker anslutning av NAS (Network Attached Storage), smarta TV-apparater och spelkonsoler.

Källa: Pressmeddelande