Cync från Savant gör entré i det smarta hemmet

Från sajten:
image

Ljus-divisionen av det amerikanska företaget General Electric, även känt under namnet GE, såldes för ett tag sedan och ägs nu av företaget Savant Systems. De sålde smarta produkter under varumärket C by GE men nu är det dags för lite nyheter och utökad satsning på det smarta hemmet.

Cync är det nya namnet och i samband med detta presenteras en rad nya produkter. Den mest iögonfallande produkten är deras Cync Indoor Camera som har ett fysiskt linsskydd som täcker kameralinsen och ökar integriteten. Det är alltså ingen motoriserad variant som vi sett hos Somfy Indoor Camera tidigare utan helt manuellt. Inspelning sker till ett SD-kort och kameran släpps under maj månad. Upplösning är 1080p och givetvis finns mörkerseende och tvåvägskommunikation.

Cync Indoor Camera by GE

Utöver kameran ska de även lansera en smart plugg för utomhusbruk, smart väggkontakt för takfläktar och sedan tidigare finns en del olika ljuskällor att välja på tillsammans med vanliga smarta pluggar.

Ny app förväntas lanseras i mars månad när namnbytet sker officiellt, om produkterna når hit är okänt. Även en smart termostat sägs vara på gång senare under året. Stöd finns för Google Assistent och Amazon Alexa men tyvärr inte för Apple HomeKit.

Savant säljer sedan tidigare en mängd olika produkter för hemmet på den amerikanska marknaden och är du nyfiken kan du kolla in deras hemsida här.

Källa: The Ambient