Creative Stage Air V2 är en lite småtorr limpa

Från sajten:
image

En liten ljudlimpa till datorn är nog något vi inte visste vi behövde. Men kompakta ljudsystem till datorn kan vara trevliga, i synnerhet från Creative. Så vi tar en närmare titt på deras uppdatering av den lilla ljudlimpan Stage Air.

Creative Stage Air V2 är en uppdaterad version av sin föregångare Stage Air och är en stereohögtalare i limpformat som knäcker extra som klassisk blåtandshögtare. Alltså har den inbyggt batteri som kan hålla den vid liv 6 timmar utan att vara ansluten till en strömkälla.

Utseende och funktion

När den först hamnade på skrivbordet såg den riktigt trevligt ut. Den är större och mer rejäl än vad vi föreställde oss. Högblank plast runt om och ett svart galler som pryds av Creatives logotyp. Ingångarna är sparsmakade och allt denna är utrustad med är en USB-C för laddning och koppling till dator och en 3,5 millimeter för att ansluta till dator eller annan ljudkälla. Få knappar på ena långsidan låter oss höja/sänka, koppla och stänga av/sätta på. Den är mycket enkel att förstå sig på och installera. Det tar ingen tid alls att komma igång, vi ansluter enkelt den medföljande USB-C till USB-A-kabeln till vår dator och vi kan direkt välja ljudlimpan som källa för allt ljud.

Ljudet

När musiken startar blir vi inte direkt imponerade, ljudet känns en aning platt trots den utlovade extra basen. Men vad kan två små högtalare med maximal effekt på 20 watt leverera? Det är dock väldigt klart ljud så vi hör vad vi behöver höra, men något maffigt ljudsystem är det inte. Bäst presterar den med låg volym för de vanliga ljuden som lämnar vår dator eller lite stämningsmusik under arbetet. Kanske är vi bortskämda, men detta låter som vilken blåtandshögtalare som helst i denna prisklass.

Är det en kombination som behövs?

Vi visste inte att någon önskar att bära med sig sin ljudlimpa från sin dator och använda den som blåtandshögtalare. Det gör den mångsidig men samtidigt måste det ha sparats in på att vara en fullfjädrad ljudlimpa till datorn och blir bara en blåtandshögtalare till vår dator. Men vi ser såklart en viss charm i det. Att ta med den på semestern eller låta den agera ljudlimpa till iPaden är kanske inte så dumt.

Är den prisvärd?

Detta är ingen premiumprodukt och kostar inte mycket. För dessa runt 600 kronor får du en blåtandshögtalare som kan användas på mer än ett sätt. För den yngre eller inte så kräsna som vill ha ett ljud som är portabelt men ändå har sin fasta plats vid datorn, så kan den absolut fylla en funktion och kan säkert tillfredsställa många.

Men går den använda då?

Trots våra delade känslor för Stadge Air V2 så hittar vi tillslut ett användningsområde för den. Då inte som blåtandshögtalare utan som en liten ljudlimpa och monitor till ljudbordet. Den gör ett bra jobb med att leverera ut ljudet från datorn genom ljudbordet utan att vi behöver använda hörlurar som annars i vårt fall. Vill vi ha lite musik under arbetsdagen är det bara vrida upp ratten på ljudbordet för att komma i stämning. Utan att behöva starta upp något annat större system. Så okej, det är en mångsidig högtalare som fungerar till mycket och den kostar bara 600 kronor. Så varför inte köpa den egentligen, men ni får inte gå på villfarelsen att det blir ett fullskaligt ljudsystem för din dator.

RECENSION: CREATIVE STAGE AIR V2

FÖRDELAR

 • Bredsmalt användningsområde
 • Ser ut som en riktig soundbar
 • Billig

NACKDELAR

 • Bredsmalt användningsområde
 • Låter inte som en riktig soundbar
 • Billig

DETALJER

 • Ljud: 2.0 stereo
 • Anslutning: USB-C för laddning/ljud och 3,5 mm AUX
 • Batteritid: 6 timmar
 • Mått: 410 x 94 x 75 mm
 • Kabel: USB-C till USB-A 1.2 meter
 • Blåtand: 5.3
 • Max. effekt: 20W
 • Produktsida

SAMMANFATTNING

Min personliga åsikt stannar vid att det är en ganska konstig hybridprodukt som inte låter som jag hade önskat. Men för priset är det en mångsidig högtalare som kan komma till användning i rätt händer. Rekommenderar inte alla att köpa den, men hittar du ett användningsområde som passar dig så tänker jag heller inte stoppa dig.

BETYG: 3 / 5