Creative Muvo Play - högtalaren som kan vara med överallt

Från sajten:
Creative Muvo Play - högtalaren som kan vara med överallt | Teknikveckan


image

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Creative Muvo Play är lite större än en liten läskburk och väger 360 gram. Den har två högtalare på 5W och de är placerade så högtalaren upplevs ge oss ett 360° ljud. Själva konstruktionen känns gedigen och på ovansidan och undersidan finns även två synliga bass radiators. Muvo Play är även certifierad för IPX7 vilket betyder att högtalaren kan tas med i poolen eller duschen utan att gå sönder.

På sidan av högtalaren finns kontroller för play/pause, volym och on/off-knapp. Högtalaren kommer med ett batteri på 2 000mAh som ger oss ca 10 timmars speltid. Den kommer utrustad med Bluetooth 5.0 och vi kan röra oss ganska exakt 10 meter ifrån högtalaren med telefonen i fickan. En annan kul funktion är att du kan köpa två Muvo Play och koppla ihop dem och få stereoljud. Creative har även förstått att ingen vill ha micro-USB längre så Muvo Play laddas upp via USB-C. Skulle det ringa så går det utmärkt att använda Muvo som högtalartelefon och det går även att aktivera Siri eller Google Play direkt på högtalaren.

När vi drar igång Muvo Play och parar den med vår telefon blir vi förvånade över det fylliga och höga ljudet den relativt lilla enheten kan bjuda på. Det är ett härligt tryck i basen och ljudvolymen går att få förvånansvärt högt och tydligt utan att kvalitén försämras avsevärt. Vi har även hårdtestat högtalaren i vatten och det klarar den med bravur som ni kan se i videon nedan:

Muvo Play imponerar på oss både med sitt klara och fylliga ljud och att den går att ha med sig vid poolkanten utan att oroa sig är trevligt. Creative har lyckats göra en otroligt prisvärd högtalare som går att köpa på Creatives hemsida för strax under 500 kronor. Så är ni ute efter en högtalare som är smidig att ta med i väskan, är prisvärd och även vattentät så kan vi rekommendera er att titta närmare på Creative Muvo Play.

 

1 gillning

Har du någon uppfattning om hur den står sig mot UE Wonderboom 2 och Sony SRS-XB12 ?

Går det att justera bas och diskant ?

Inte en susning tyvärr, detta är faktiskt den första högtalaren jag testar som har högre IP-skydd och är så pass liten.

Det finns ingen medföljande app eller liknande för justering utan då får du manuellt justera i tex spotify eller programmet man spelar upp musiken med.

Tack Marcus :+1:

1 gillning