Coulisse har visat upp solskyddet Smart Frame

Från sajten:
image

Solskydd i våra hem är bra på väldigt många sätt och valen är många. För de med takfönster eller som för de som söker den enkla vägen finns nu Smart Frame.

Nederländska företaget Coulisse som har ett nära samarbete med smart hem-företaget Eve har visat upp sin nya Smart Frame. Detta gjordes på den nyligen avslutade branschmässan R+T som hölls i Stuttgart. Smart Frame är en magnetisk och skräddarsydd lösning av en motoriserad plisségardin vilken kan användas på många olika sätt.

Smart Frame är dessutom kompatibel med Matter då den använder Thread för kommunikation. Detta då den använder motorer från det tyska företaget Eve. Denna lösning kan dessutom använda sig av solenergi för att ladda batteriet. Tack vare den magnetiska konstruktionen behövs ingen fast installation och konstruktionen är gjord så att den kan användas i fönster som lutar, exempelvis takfönster. Magnetiska lister fästs på fönstret och därefter placeras ramen på dessa.

Tack vare stöd för Matter så fungerar Smart Frame från Coulisse med de vanligaste plattformarna som Apple Home, Google Home, Amazon Alexa samt Samsung SmartThings. Laddning av batteri sker via USB-C om den integrerade solpanelen inte används eller får tillräckligt med sol. Lansering sker under andra halvåret av 2024 och den kommer då att finnas med antingen en eller två motorer vilket innebär lösningar av typen TDBU (Top Down Bottom Up).

Källa: HomeKits