Corsair HS70 - gamingheadset som fungerar med allt

Från sajten:
image

HS70 BT är en gaminglur för strax över tusenlappen som ger oss välljud i vår Nintendo Switch.

Eftersom undertecknad inte är någon stor gamer längre utan det blir mest någon sporadisk match i Call Of Duty på Playstation 4 och allra mest slöspelande på Nintendo Switch med några race Mario Kart eller liknande med dottern. Så vi fokuserar denna recension på just detta – enklare spel på Nintendo Switch.

Huvudsakligen när vi spelar på Nintendo Switch spelar vi med väldigt låg volym eftersom Mario och hans vänner inte behöver förstärkas med några storslagna ljud utan det är spelglädjen vi vill åt. Men när vi sätter oss ned med öronen beklädda med dessa och får chansen att avskärma oss från världen och uppleva ljudet så händer det faktiskt något.

De är rejäla, svarta med en blandning av matt och blank, några detaljer i klargult, de är lätta och har ett par rejäla öronkunndar i minnesskum och fejkskin. Alla knappar är fysiska och har ett hjul för volym. De ser faktiskt inte så dumma ut och knapparna har lätt åtkomst och vi kan göra precis vad vi behöver. Mikrofonen är avtagbar vilket passar oss bra då vi aldrig någonsin samtalat med någon över den här enheten. Så med det rätt fina utseendet, lättheten och de mjuka öronkuddarna så trivs vi i dem. Vi utnyttjar såklart inte dessa till max med spel på Nintendo Switch, men vi får en bättre upplevelse helt klart. Gaminglurar låter sällan dåligt och även i denna prisklass och i dessa får vi vad vi efterfrågar – ljudet är klart och krispigt men har också ett djup med bas som är vad vi förväntar oss i ett par gaminglurar.

Vi känner motorljudet från Mario Kart som tidigare i vårt liv varit obefintligt, vi känner hur vi slår svärdet genom gräset i Zelda. Men det är kanske inte förhöjandes av spelandet vi egentligen ska recensera. Men detta är ett par trevliga lurar, de ser bra ut och levererar bra ljud med ordentliga 50 millimeters element. De passar alla spelformer till konsol eller dator och har huvudsakligen blåtandskoppling och är helt trådlösa. De laddas upp med USC-C men med tanke på att Switch inte har dessa möjligheter så är det 3,5-kabel som gäller och vi behöver inte tänka på varken trådlös anslutning eller laddning.

Dock ger dessa möjligheten att ha dem anslutna med både kabel och blåtand samtidigt. Vilket innebär att vi kan ha dem kopplade till vår konsol samtidigt som de är anslutna till vår mobil trådlöst. Vilket ger oss funktionen att vi kan ha ljudet från vårt spelande samtidigt som vi samtalar över telefon eller någon annan ljudchat-tjänst på vår mobil vilket gör dessa lurar ännu mer mångsidiga och ger oss chatfunktioner i spel som inte ens har det.

För att testa dessa lurar lite extra så har de även använts till datorn för att klippa och spela in podd. Det funkar de också utmärkt till. Klart och krispigt ljud som är perfekt att klippa i och vi hör våra poddkollegor utmärkt. Mellan varven måste vi såklart lyssna på musik också och där presterar de precis på samma sätt. Klart och krispigt ljud med djup och tydlig bas. Så efter några dagar med dessa så upplever vi att de klarar det mesta rätt bra. Det är en riktigt bra allaround-lur till ett bra pris. Vi får vad som förväntas av en gaminglur samtidigt som vi får valmöjligheter som att använda dem med eller utan mikrofon och trådlös eller trådad anslutning. Så vi kan verkligen utöka användsingsområdet till vad vi önskar. Så en hörlurar som passar de flesta om vi inte efterfrågar något extraordinärt och vi kan rekommendera dem i segmentet där det finns en uppsjö att välja på.

Corsair HS70 Bluetooth finns hos flera kända återförsäljare till ett pris från 1195 kronor. Corsairs produktsida hittar ni här.

Plus

  • Mångsidiga
  • Prisvärda

Minus

  • Sticker inte ut i segmentet

BETYG

  • Pro­duk­tk­val­ité: 4/5
  • Funk­tion 5/5
  • Design: 3/5
  • Val­u­ta för pen­gar­na: 5/5
  • Instal­la­tion 5/5

TOTALBETYG 4/5

 

Teknikveckan rekommenderar

1 gillning