CES 2024 – smarta dörrlåset Lockly Visage känner av ditt ansikte

Från sajten:
image

Smarta dörrlås är något som blivit ganska vanligt här i Sverige och det är ju praktiskt. Nu dyker det upp nya smarta dörrlås där ansiktet används för att låsa upp.

Lockly Visage är ett nytt smart dörrlås som visats upp på elektronikmässan CES 2024 i Las Vegas. Det som är unikt med detta dörrlås är att det känner igen ditt ansikte och låser då upp dörren åt dig. Ungefär lika enkelt som din mobiltelefon låses upp när den känner igen ditt ansikte så smart och ett nytt användningsområde. Låset känner alltså av ditt ansikte när du närmar dig och låser då upp vilket är perfekt om händerna är fulla av kassar eller trötta barn.

I nuläget är låset dock avsett för amerikanska låstyper. Låset känner igen ett ansikte på 80 centimeters avstånd och det låses upp på ungefär 1,5 sekund. Det har stöd för Apple HomeKey och som komplement till ansiktsigenkänning finns även en fingeravtrycksläsare, digital knappsats samt stöd för traditionell nyckel så väldigt mycket hängslen och livremmar här…

Rekommenderat pris för Lockly Visage är 349 amerikanska dollar. Stöd finns för Matter men då krävs en Lockly Matter Link Hub som kostar 79,99 dollar.

Källa: The Verge

Intressant känns som det kan ta ett tag innan det hamnar i Sverige. Bästa digitala låset idag för Homekit?