CES 2024 – Samsung lyfter in SmartThings i tv-apparaten

Från sajten:
image

Samsung har gett plattformen SmartThings lite översyn och nya funktioner. En av dessa är att det blir möjligt att använda teven som en dashboard för det smarta hemmet.

Samsung SmartThings tar steget in i teven, åtminstone när det gäller hantering och att överblicka det smarta hemmet. Vid företagets keynote på CES 2024 i Las Vegas visades en ny dashboard upp, Now Plus, på en tv-skärm. För utvalda modeller kommer denna att slås på när användaren närmar sig teven varpå en överblick av det smarta hemmet visas.

Här kan olika enheters status beskådas men också aktuell inomhustemperatur till exempel. Här syns också paneler som är genvägar för att kontrollera anslutna enheter. En extra bonus är att dessa också kan användas för att hitta borttappade mobiltelefoner, surfplattor och hörlurar.

Det kommer också att vara möjligt att se en karta över det smarta hemmet och var ens enheter är placerade i detta. Denna typ av karta kan skapas antingen manuellt eller med hjälp av ett foto över aktuell planlösning. Även en enhet från Samsung som använder lidar kan skapa denna karta. Kartan skapas via SmartThings-appen på en mobil eller surfplatta och när detta är gjort kan den ses på kompatibla tv-apparater, vitvaror med skärmar eller M8-bildskärmarna från Samsung.

På en karta ska det också kunna beskådas något de kallar för “AI characters” som symboliserar medlemmar i familjen eller husdjur. Dessa är animerade och blir det för varmt i ett rum kommer dessa att “svettas” för att visa att rummet kanske är för varmt…

Källa: TechCrunch