CES 2024 – nya robotdammsugare från Roborock presenterade

Från sajten:
image

Roborock har presenterat nästa generation av smarta robotdammsugare. Totalt har sex nya modeller visats upp under elektronikmässan CES 2024 i Las Vegas.

Robotdammsugartillverkaren Roborock har visat upp sex nya modeller på årets elektronikmässan CES 2024 i Las Vegas. De nya modellerna är: S8 MaxV Ultra, S8 Max Ultra, Q Revo MaxV, Q Revo Pro, Flexi Pro, och Flexi.

Gemensamt för de nya modellerna är att de tagits fram i samarbete med IDC för att förstå konsumenternas behov som förändras kontinuerligt.

Roborock S8 Max Series

Dessa är de tekniskt mest avancerade modellerna med en ny robotarm som ska möjliggöra effektivare städning av hörn och kanter. Den nya laddningsstationen RockDock Ultra använder varmt vatten och uppvärmd luft för rengöring av dammsugaren och moppen.

  • Roborock FlexiArm Design – sidoborsten som drivs av en robotarm och Extra Edge Spinning Mop System som rengör svåråtkomliga områden och har mer än 99 procent kanttäckning.
  • RockDock Ultra – laddningsstation som automatiskt tömmer, fyller på och doserar tvättmedel. Moppen tvättas med 60 °C varmt vatten och torkar med 60 °C uppvärmd luft för att förhindra lukt och mögel.
  • VibraRise 3.0 moppsystem med två vibrationsmoduler, 20 millimeters moppmodullyft och sonisk moppning med 4 000 vibrationer per minut.
  • Sugkraften är 10 000 Pa för S8 MaxV Ultra respektive 8 000 Pa för S8 Max Ultra.
  • S8 MaxV Ultra är utrustad med röst- och videoassistenten “Hello Rocky”. Den har också stöd för Matter, DirTect för detektering av olika varianter av smuts varpå städinställningarna anpassas samt Reactive AI 2.0 som känner av och manövrerar runt hinder.

Roborock Q Revo Series

Modellerna Q Revo MaxV och Q Revo Pro är utrustade med smarta funktioner som återfinns i flaggskeppsmodellerna och erbjuder självunderhåll, avtagbara självsnurrande moppar och har 98,8 procents kanttäckning med FlexiArm Design-tekniken.

  • Sugkraft på 7000 Pa och ett moppsystem som roterar med en hastighet på 200 RPM och kan undvika mattor genom att lyfta moppdynorna så högt som 10 millimeter.
  • Multifunctional Dock 2.0 erbjuder självunderhåll med 60 °C varmvattenmopptvätt, 45 °C varmluftstorkning, påfyllning av vattentank och automatisk dammtömning.
  • Q Revo MaxV har inbyggd röst -och videoassistent, “Hello Rocky”, reaktiv AI som identifierar och undviker hinder och mer.

Roborock Flexi Series

De handhållna modellerna Flexi Pro och Flexi erbjuder enkla och flexibla lösningar med samtidig dammsugning och moppning. Modellerna är designade för att kunna hantera både våt och torr smuts och kommer med 17 000 Pa sugkraft, samtidigt som de levererar hög rengöringsprestanda.

Rekommenderade priser för S8 MaxV Ultra är 1 799.99 dollar, S8 Max Ultra 1 599,99 dollar, Q Revo MaxV 1 199,99 och Q Revo Pro 999,99 dollar. Svenska priser är inte fastställda än och lansering sker under andra kvartalet.

Källa: Pressmeddelande

Galleri