CES 2024 – nya Aqara Hub M3 officiellt presenterad

Från sajten:
image

Ryktet visade sig stämma och nu har Aqara visat upp sin kommande hub som har stöd för Thread och Matter. Nya Aqara Hub M3

Kinesiska företaget Aqara har nu officiellt visat upp sin kommande hub, Aqara Hub M3. Till skillnad från företagets tidigare hubbar så har denna nu stöd för Thread samt Matter och kan dessutom agera som en Thread Border Router. Just det senare behövs vid installation av produkter som använder Thread för kommunikation. Aqara Hub M3 kommer dessutom att vara en Matter Controller vilket innebär att den kan kontrollera tredjepartsprodukter som har stöd för den nya standarden.

Aqara Hub M3 har stöd för Thread, Zigbee, Wi-Fi (2,4 + 5 GHz samt PoE), Bluetooth och IR 360°. Produkter som är anslutna via IR kommer också att exponeras för Matter vilket innebär att luftkonditioneringsenheter och tv-apparater kan kontrolleras via Aqara Home. Dessutom bjuds det på lokal, end-to-end-kryptering för automationer vilket innebär att användaren inte behöver förlita sig på molntjänster. Funktion för automatisk backup finns också tillgänglig. Aqara Hub M3 har även en inbyggd högtalare på 95 decibel som kan fungera som siren samt anpassningsbara ringsignaler. Möjlighet till väggmontering finns också via det medföljande fästet.

Rekommenderat pris är inte släppt än men Aqara Hub M3 väntas lanseras under andra kvartalet i år. Stöd för tredjepartsprodukter och Matter rullas ut i omgångar vilket innebär att vissa enheter inte kan styras från start.

Aqara har också presenterat en ny smart plug, Aqara Border Router Plug för den amerikanska marknaden. Denna kombination innebär att den kan agera som en Thread Border Router för kompatibla produkter samt att den hjälper till att förstärka Thread-nätverket i hemmet. Den smarta pluggen använder Wi-Fi parallellt med Thread för kommunikation.

Ett nytt dörrlås har också presenterats som har stöd för Thread och Matter. Aqara Smart Lock U300 fungerar dock inte med våra skandinaviska låstyper utan enbart amerikanska.

Appen Aqara Home kommer dessutom att få sig en uppdatering med bland annat Home Copilot som är en chatbot som integreras i appen. Denna ska förbättra användarupplevelsen och kunna erbjuda realtidsdata och analyser av denna till konkreta åtgärder. Användarmönster ska också kunna identifieras och proaktivt föreslå skräddarsydda automationer. Initialt kommer Home Copilot att ge insikter för användarna för att sedan utöka förslagen. Stöd för 10 olika språk kommer att finnas.

Källa: Pressmeddelande