CES 2024 – Homey Pro och Bridge får stöd för AC-styrning via IR

Från sajten:
image

Glada nyheter för alla användare av antingen Homey Pro eller Homey Bridge. En uppdatering till enheterna ger nu stöd för styrning av AC via IR.

Nederländska företaget Athom som tillverkar Homey Pro och Homey Bridge har släppt en uppdatering som ger enheterna möjlighet att styra och kontrollera luftkonditioneringsenheter. Även äldre enheter får ta del av denna funktionalitet vilket gör att det nu blir möjligt att nyttja enheternas inbyggda IR för att styrning av luftkonditionering. I nuläget är det enheter från Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric och LG vars appar kan kontrollera luftkonditionering och fler tillverkare väntas läggas till inom snar framtid. Fördelen med denna uppdatering är att man nu inte behöver lägga extra pengar på en kontrollenhet för att styra sin AC hemma.

Nyheten presenterades på den pågående elektronikmässan CES 2024 i Las Vegas. Uppdateringen ska finnas tillgänglig för nedladdning i skrivande stund och anslutna luftkonditioneringsenheter kan användas i Homey Flow och Advanced Flow. I Homey Insights kan övervakning via temperatur- och luftkvalitetssensorer ge mer information åt användaren.

Källa: Pressmeddelande