Carbon8 är kolsyremaskinen som slopar flaskan

Från sajten:
image

Att slippa släpa bubbelvatten från butiken är nog det bästa med att ha en kolsyremaskin hemma och Carbon8 har gjort hemmabubblandet ännu enklare.

Det är egentligen fyra saker man behöver för att göra kolsyrat vatten hemma idag och det är en kolsyremaskin, en kolsyrepatron, vatten och en flaska som skruvas in i kolsyremaskinen. Vattenflaskan som ofta är i plast har ett bäst-före-datum och man måste köpa nya med jämna mellanrum. Carbon8 säljs helt utan flaskor och istället så kan vi kolsyra vattnet rakt ned i vårt glas.

På baksidan av maskinen häller vi i vatten i en behållare som rymmer två liter vatten. Vi placerar sedan vårt glas på framsidan och börjar kolsyra och får direkt ett gott glas med kolsyrat vatten. Carbon8 kommer att lanseras i Sverige i slutet av året men något svenskt pris har vi ännu inte. Den kommer att gå att köpa i tre färger, silver, svart och vit. Om detta är en genialisk idé återstår att se då maskinen inte på något sätt håller vattnet kallt på baksidan så det känns som vi kommer behöva fylla på nytt vatten relativt ofta.

Källa: Carbon8

2 gillningar

Lustigt det där med bäst-före-datum på en tom flaska. Är det för att den ska tåla trycket?

Plast degraderar och kan börja "läcka" och det är inte bra för hälsan, därför har man bäst-före-datum.

1 gillning

Har väl med trycket att göra. Om jag inte minns fel så står det även att man skall byta flaskan om det finns märken/skador på den.

1 gillning

Har Grohe hemma, ännu lite smidigare, men kostar lite mer.

Den ser lite hög ut, annars kanske den kunde stått i kylskåpet?