Call of Duty: Modern Warfare III - en kort upplevelse

Från sajten:
image

Kampanjen i Call of Duty: Modern Warfare III har gjorts om en aning och frågan är om det är till det bättre eller det sämre? Testet nedan är enbart baserat på kampanjen och vad vi tycker om multiplayer-delen får vi återkomma till.

Det har rörts om lite i grytan när det kommer till kampanjen i Call of Duty: Modern Warfare III Istället för att bli styrda vart vi ska i spelet så är många av uppdragen nu mer öppna och låter oss klara uppdraget på lite olika sätt. Spelet fortsätter där Modern Warfare II slutade och vi spelar återigen som karaktärerna i Captain Price Task Force 141 och skurken vi ska stoppa är Vladimir Makarov. Vi börjar i ett skitigt fängelse där vi med hjälp av rep glider ned våning för våning och rensar fängelset på ondskefulla vakter med hjälp av våra automatvapen.

Vissa uppdrag i spelet är precis som vi är vana vid där vi styrs mot uppdragets slut och det är solklart vad man ska göra för att ta sig vidare. Sen är det många av uppdragen som är av typen “Open Combat” där det finns flera sätt att klara uppdraget på i en mer öppen värld. I dessa uppdrag finns det lådor utspridda med utrustning, speciella vapen, skyddsvästar och mycket mer som hjälper oss vidare. Tyvärr så försvinner den cinematiska känslan som Call of Duty-spelen är kända för helt av detta upplägg. Det känns rätt platt, stundtals tråkigt och inte speciellt utmanande. Det är fler saker som saknas i spelet jämfört med andra spel i serien som det klassiska sniper-uppdraget, rädda gisslan genom att spränga upp dörrar och det bjuds inte heller på några dieseldoftande biljakter.

Det blev en hel del skriverier när uppdraget “No Russian” kom 2009 till Modern Warfare II och ryska terrorister sköt oskyldiga i ett fasligt tempo på en flygplats. I Modern Warfare III doppar de återigen fötterna lite på samma tema under två olika uppdrag. I det ena sitter vi 10 000 meter upp i luften på ett flygplan där en terrorist tvingar på oss en bombväst på ett plan och det blir helt klart lite pulshöjande. I ett annat uppdrag sätter Makarov skräck i folket på en stadium där de hänsynslöst skjuter civila och vi är där för att få ett stopp på terrorn. Utöver dessa två uppdrag är det inte mycket annat i spelet som lämnar några större intryck på oss tråkigt nog. När eftertexterna börjar rulla så är vi lite förvånade då spelet avslutas utan ett ordentligt slut men även för att vi knappt har spelat i fem timmar.

Missa inte vår tävling där du kan vinna ett exemplar av Call of Duty: Modern Warfare III till PlayStation 5. Tävlingen hittar du här!

Recension: Call Of Duty Call Of Duty: Modern Warfare III

Fördelar

  • Stundtals riktigt roligt
  • Visuellt imponerande
  • Många ikoniska karaktärer

Nackdelar

  • Open Combat är ingen höjdare
  • Saknar den cinematiska känslan
  • En rätt platt story som känns framstressad

Sammanfattning

Kampanjen av Call of Duty: Modern Warfare III känns som ett projekt utan någon direkt kärlek. Vi saknar den cinematiska känslan som tidigare spel har gett oss där vi stundtals sitter med hög puls och gåshud när den pampiga musiken och skotten dånar i högtalarna. Rent visuellt är Modern Warfare III snyggt men det är inte nog för att rädda kampanjen då det saknas inlevelse och majoriteten av uppdragen är "open combat" och dessa är inte speciellt underhållande. Det är kul att återse alla karaktärer och stundtals har vi faktiskt riktigt roligt men gång på gång får vi känslan att kampanjen var något de styrde upp i sista sekund. Att kampanjen är väldigt kort är också tråkigt men vi får hoppas att de har valt att lägga krut på multiplayer-delen som vi än så länge inte har testat mer än i beta.

Betyg: 3 / 5

Galleri

1 gillning

Grafiken ser ju brutalt bra ut iallafall. Ska testa kampanjen ikväll, sen får vi se om jag vågar mig ut i multiplayer världen. Ska bli sjukt kul att prova spelet iallafall :slight_smile:

2 gillningar