Brydge - Tangentbordet iPad Pro har saknat

Från sajten:
image

Det här tangentbordet är vad vi önskar att Apple själva skulle skeppat iPaden Pro med.

Designen är borstad aluminium, tangenterna i svart plast är upphöjda och ger den där goa responsen Appletangentbord gav innan Apple började experimentera med butterflytangenter.

För att fästa iPaden på tangentbordet så kläms den ner i två metall och gummi-fästen. iPaden sitter fast som berget och det finns ingen risk att iPaden lossnar i det här greppet. Alla knappar som vi förväntar oss, så som ljusstyrka, stäng aktiv app, play, pause, volym upp och ner finns direkt på tangentbordets översta rad. Men även knappen för att aktivera bakgrundsbelysning på tangentbordet finns på översta raden. Något som gör det här tangentbordet till vinnare i alla klasser för tangentbord till iPad.

Brydge

Tangentbordet kopplas till skillnad från Apples egna ihop med iPaden via bluetooth och stängs av via bluetooth och använder inte Apples smart connector för att kommunicera. Vilket faktiskt är ganska smart, tangentbordet har ett eget inbyggt batteri som håller i hela 12 månader. Tangentbordet kommer tillsammans med ett skydd för baksidan av iPaden som fäster enkelt med magneter och sitter stadigt kvar även efter att ha dragit iPaden upp och ner ur väskan otaliga gånger.

Brydge förmedlar en så naturlig sammanlänkande upplevelse mellan iPad och tangentbord att jag personligen flera gången glömmer bort att det är en iPad Pro jag sitter och arbetar på. Flertalet gånger har jag sträckt mig efter att styra muspekaren på trackpaden men området där en dator vanligen har trackpad är istället nu enbart metall att vila händerna på.

Ett extra stort plus för det här tangentbordet är att det går att fästa iPaden bakochfram och på så sätt få en optimal filmposition på iPaden. Något som alla som någon gång åkt tåg med sin iPad vet kan vara ytterst besvärligt.

Apple har i dag släppt ett tangentbord med trackpad tillsammans med sin nya iPad Pro. Brydge har en version av sitt tangentbord med trackpad som vi väntar spänt på att få testa då Brydges tangentbord är avsevärt snällare mot plånboken. Men vi väntar på att version 13.4 av Apples iPadOS med stöd för trackpad kommer ut innan det testet kan göras fullt ut.

2 gillningar

Jag tycker vikten är ett stort minus. Min fru körde Brydge till Surface under lång tid och det är ett jättebra tangentbord men dubblerar i princip vikten så plattan blir tyngre än en laptop…

Ja, jag har kört apples egna innan och upplevde att det blev en tyngd som var mer positiv då jag tyckt att iPaden stundtals ger ett fragilt intryck. Men visst. Jagar vi gram så är inte det här tangentbordet.

Fair enough. Håller med om att kvalitetskänslan är mycket hög.

Jag jämförde mer med en laptop för med Brydge blir det ju verkligen en laptop (man kan vila och skriva i knät på ett sätt som många andra tangentbordscovers inte klarar.

Ja, verkligen!
Flertalet gånger som jag har letat efter trackpaden för att jag trott att det varit en laptop som jag suttit vid.

Bra timing på den recensionen. :joy:

1 gillning

Logitech vill också vara med.

I morgon tänkte jag släppa recensionen av Satechis trio charger - Apple kommer antagligen lansera AirPower precis innan. :unamused:

2 gillningar

Ett problem är väl att swipa fram dock-menyn när tangentbordet är i vägen?

Command-Option-D på tangentbordet löser det.

2 gillningar