Bränslesnåla rutter med Google Maps släpps i Sverige

Från sajten:
image

Nu är det äntligen dags för Sverige och övriga Europa att kunna spara in på det där dyra bränslet och samtidigt bli miljövänligare med Google Maps.

Funktionen släpptes först i USA och Kanada förra hösten och även om inte Google avslöjar några exakta siffror har de berättat att majoriteten av användare har testat funktionen. Sedan dess har även Google utökat tjänsten till Tyskland men nu är det alltså dags för oss svenskar och övriga Europa att lägga om våra rutter för att spara in på bränslet och rädda miljön.

 

Dessutom får tjänsten en ny funktion där du kan knappa in drivmedel på ditt fordon – även el. Det här ska se till att rutten anpassas ännu mer efter vår bränsleförbrukning. Google berättar att deras avancerad AI kommer att beräkna allt från hastigheter, stigningar, start och stoppande som krävs på rutterna för att välja ut den som sparar in mest bränsle åt dig och minskar på koldioxidutsläppet. Funktionen finns tillgänglig från och med idag och hittas i menyn och sen ruttalternativ.

Källa: Google

 

1 gillning

Äntligen!

Som elbilare så är det funktion 1:a vid långkörning.

Men funktionen har inte dykt i Google Maos ännu.