Bosch Smart Home Controller II styr det smarta hemmet

Från sajten:
image

Mer smarta hem till folket och nu uppdaterar Bosch sin controller för hemmet. Goda nyheter är att den är förberedd för Matter vilket är trevligt!

Tyska företaget Bosch har nu lanserat sin uppföljare till den controller de har för det smarta hemmet – Bosch Smart Home Controller II. Denna använder primärt Zigbee för kommunikation mellan kompatibla enheter men stoltserar även med att vara förberedd för Matter, den nya IoT-standarden som alla verkar vänta på just nu.

Bosch Smart Home Controller II lagrar all data lokalt på enheten och skyddar på så sätt denna. Detta innebär också att allt fungerar även om ditt internet ligger nere. Styrning sker via Bosch Smart Home App och controllern har även stöd för Apple Home. Enheten har dessutom fysiska knappar och LED-dioder som visar status. Måtten på denna är 100 x 100 x 29 mm och den kan väggmonteras eller placeras plant på en yta.

Rekommenderat pris för Bosch Smart Home Controller II är 99,95 euro.

Källa: Bosch

Riktigt intressant och spännande!

Har nyss köpt Bosch climate 8100 luftvärmepump och parat ihop denna med Bosch Homecom app. Vill nu börja använda Bosch smart home appen istället som är kompatibel med med Google Home för att styra all värme (pump+radiatorer) och då verkar ju denna apparat kunna para ihop allt vad Bosch heter under ett och samma tak.. eller?? Fungerar den i Sverige?