Börjar vi närma oss en svensk lansering av Alexa?

Från sajten:
image

Kan Amazon vara på väg att lansera röstassistenten Alexa officiellt i Sverige? Ett nytt uttalande från Amazons chef i Sverige tyder på detta.

Svenska hemsidan ehandel.se har nyligen träffat Amazons chef i Sverige, Gulfem Toygar, och frågat henne om lite av varje när det gäller marknaden för Amazon i Sverige. Det har gått ett tag nu sedan amazon.se lanserades i Sverige och initialt fick plattformen en hel del kritik som åtgärdades och numera är det många konsumenter som besökare Amazon kontinuerligt och botaniserar bland deras utbud på 350 miljoner produkter.

För oss som använder deras smarta högtalare och röstassistenten Alexa så är väntan på en svensk lansering kanske ett steg närmare. Redan i julas skrev ehandel.se om att en officiell lansering ser ut att ske under 2022 och i en ny intervju med Gulfem säger hon:

“Sist men inte minst kan du alltid förvänta dig att vi fortsätter förnya oss för våra kunders räkning. För att ge dig ett exempel kommer vi att se mer röststyrd online-shopping, och vi är glada över att utforska hur vi kan integrera Alexa med svenska hem, bilar och mer.”

Givetvis är detta öppet för tolkning men enligt uppgifter så har röstassistenten testats för svenska språket under ett tag nu vilket kanske är i slutfasen nu. Sedan tidigare finns Google Assistent på svenska och Siri har hårdtestats på svenska sedan slutet av förra året så kanske marknaden är mogen för Alexa också?

Ser du fram mot en officiell lansering av Alexa i Sverige?

Källa: Ehandel.se