BookArc Flex är en snygg hållare till vår dator men den är inte helt stabil

Från sajten:
image

Att göra plats på skrivbordet och få det så stilrent som möjligt är inte alltid en enkel uppgift men med BookArc Flex kanske vi kan få lite mer plats?

Är du en av många som kopplar ihop din MacBook med en extern skärm hemma och sedan låter datorn ligga och bre ut sig över skrivbordet och ta onödig plats? Då är BookArc Flex en bra lösning. Det är ett laptop-ställ från Twelve South där de helt har fokuserat på att ta så lite plats som möjligt på skrivbordet samtidigt som själva stället är stilrent och snyggt. Datorn placeras i hållaren vertikalt och kan stå vid sidan av ditt skrivbord eller bakom din skärm och datorn sitter fast med hjälp av sin egna vikt.

Stället ska hålla datorn på plats med hjälp av datorns egna tyngd.

När vi placerar vår MacBook Pro i hållaren så gör tyngden att två “gripklor” greppar tag i datorn och håller den på plats. När vi lyfter upp datorn så släpper de gummiklädda klorna sitt grepp om datorn. Eftersom datorn placeras vertikalt så är det busenkelt att peta i USB-C-kabeln om vi vill koppla datorn till vår skärm eller peta i en laddsladd.

Stället passar alla laptops som inte är tjockare än en tum (2,54 cm) och inte har större skärmar än 16 tum. Det vi har märkt med BookArc Flex är att om datorn inte placeras i stället helt korrekt så blir det ostabilt och undertecknad rev nästan ned min fina MacBook Pro i golvet vid ett tillfälle. Efter en tids användning så har vi lärt oss hur det ska kännas när den sitter korrekt men att det finns så pass mycket felmarginal gör att betyget dras ned en del. En annan sak som drar ned betyget en aning är prislappen på cirka 700 kronor. Det är mycket pengar för lite aluminium som egentligen inte gör mycket mer än att hålla vår dator på plats (om du nu placerar den korrekt).

Så här blir det mer ofta än sällan tyvärr.

Trots den höga prislappen och att vi måste lära oss att placera datorn rätt i stället så gillar vi det som BookArc Flex gör med vårt skrivbord. Den ger oss mer yta och vi slipper snegla ned på vår dator som ligger platt över hela skrivbordet som en överjäst turist på ett all inclusive-hotell.

Recension: Twelve South BookArc Flex

Fördelar

  • Snygg och stilren design
  • Passar flera modeller
  • Gör renare på skrivbordet

Nackdelar

  • Alldeles för dyr
  • Datorn måste placeras rätt i hållaren annars är den ostabil

Detaljer

  • Tillverkare: Twelve South
  • Produkt: BookArc Flex
  • Typ av produkt: Laptop-ställ
  • Dimensioner: 5.5 cm hög, 9,3 cm bred och 21,4 cm lång
  • Passar: Alla laptops upp som inte är bredare än en tum och som inte har en skärm större än 16″
  • Pris: 699 kronor för vit eller mattsvart, 799 kronor för krom

Sammanfattning

BookArc Flex är en snygg hållare till vår dator men betyget dras ned av den höga prislappen och att vi måste tänka på hur vi placerar datorn i hållaren för att den ska sitta stabilt. Kan du bortse från detta så får du en snygg hållare i en minimalistisk och stilren design som helt klart städar upp på skrivbordet. Men det finns garanterat liknande produkter på Amazon, Ebay, Wish och så vidare som gör samma sak till en betydligt lägre prislapp och som kanske håller fast datorn bättre.

Betyg: 2.5 / 5

Galleri