Bli energismartare med Gustavsbergs energikalkylator

Från sajten:
image

I dessa tider när vi blir mer och mer medvetna om olika typer av förbrukning är det nu dags för nästa steg. Gustavsberg har tagit fram en energikalkylator.

Gustavsberg har tagit fram en energikalkylator som hjälper till att enkelt räkna ut hur mycket kostnaderna för vatten och energi minskar vid byte till en energieffektiv blandare. Idag känner de flesta till att uppvärmning med direkt-el eller att köra en torktumlare ökar kostnaderna markant för energiförbrukningen. Dock är det färre som känner till att varmvatten står för minst 20 procent, i vissa fall upp till 60 procent av hemmets totala energiförbrukning.

Med den nya energikalkylatorn från Gustavsberg är det enkelt att räkna ut en eventuell besparing om byte sker till en energieffektiv blandare. Många gånger kan detta betala sig snabbare än att exempelvis byta ut fönsterna i hemmet. På hemsidan är det nu möjligt för både enskilda hem och stora bostadshus att räkna på vinsterna med att byta blandare. Ett byte av en blandare från energiklass E till A där det totala elpriset är 2,5 kr/kWh kan ge en besparing på upp till 4200 kronor årligen.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning