Bird Buddy lanserar fågelbad och kolibrimatare

Från sajten:
image

Fågelmatare modell smartare har vi sett till då och då. Från hyfsat välkända företaget Bird Buddy lanseras nu två nya produkter för pippifåglarna.

Bird Buddy är företaget som kombinerar AI med fågelmatning där det blir möjligt att se vilken art fågeln som äter tillhör. Detta är något som kollegan Peter tittat närmare på för inte så länge sedan och nu har företaget två nya produkter på gång. De har nu presenterat Smart Hummingbird Feeder och Bird Bath där den sistnämnda antagligen är betydligt intressantare för vår marknad med tanke på att mängden kolibrier är relativt liten på våra breddgrader.

Bird Buddy Bird Bath kan troligtvis bjuda på en hel del intressanta upplevelser där småfåglarna kan flaxa loss i poolen om man nu vill uttrycka det så. Åtminstone under sommarmånaderna, annars får det bli skridskoåkning eller traditionell fågelmatning.

Bird Buddy Smart Hummingbird Feeder är speciellt utformad för att kunna ge mat åt kolibrierna och deras långsmala näbbar. Enligt företaget ska denna även kunna locka till sig bin och fjärilar vilket kan öka den biologiska mångfalden i trädgården. Denna modell kan också köpas med en inbyggd solpanel vilket innebär att användaren inte behöver ladda batteriet till kameran. Betraktningsvinkeln ligger på 120° och kameran är på 5 megapixel.

Precis som med sin första produkt så söker man finansiering via Kickstarter. Rekommenderat pris för Smart Hummingbird Feeder är 235 amerikanska dollar och för Bird Bath 249 dollar. För de som är på hugget blir priserna lägre via Kickstarter, 174 (Super Early Bird) eller 189 (Early Bird) respektive 184 (Super Early Bird) eller 199 dollar (Early Bird).

Källa: Techcrunch

En kolibrimatare borde finnas i varje svensk trädgård.

1 gillning