Bilder på nya gatewayen Ikea Dirigera läcker ut

Från sajten:
image

Att IKEA har en ny gateway på gång avslöjades för några veckor sedan. Nu har bilder dykt upp på vad som ser ut att vara deras nya gateway, IKEA Dirigera.

Ikea Trådfri Gateway har ett par år på nacken nu och rykten om en ny version dök upp för någon månad sedan. Det framkom då att det nya namnet blir Ikea Dirigera och nu har bilder dykt upp online som visar hur den ser ut. Vad vi ser är en betydligt slimmare design med en grå bottenplatta och vit ovandel. På flertalet marknader listas den nuvarande gatewayen som slut på lager vilket borde innebär att den nya kan komma att lanseras inom kort.

Ikea Dirigera

Bilderna som dykt upp har hittats av en användare på Reddit som delat med sig av dessa. Ikea Dirigera kan mycket väl vara en gateway som är förberedd för Matter med fortsatt stöd för Zigbee. Kanske även stöd för Thread dyker upp vilket hade varit en trevlig feature men det återstår att se.

Oavsett vilket så får vi hoppas på att det går att ersätta den äldre versionen med den nya på ett smärtfritt sätt, eller vad tycker ni?

Källa: HomeKit News

Enligt Ikea lanseras den i September/oktober, kan de vara så den kommer med Matter direkt?

Senast sa de väl att Matter lanseras H2 detta år, så tror inte Ikea är bland de första. H1 2023 skulle jag isf gissa på.

Jag tror vi kan anta att någon viktig detalj är försenad i alla fall :slight_smile:

Från sajten:
image

Ryktena talade om oktober men nu verkar det bli november månad. Det är alltså lanseringen av nya smarta hubben Ikea Dirigera som har stöd för Matter.

Ikea Dirigera är möbelföretagets uppföljare till Ikea Trådfri Gateway som letat sig in i många hushåll världen över. När nu den nya IoT-standarden Matter står inför lansering kommer också en ny version från Ikea som stöder denna. Namnet är som bekant Ikea Dirigera och priset väntas landa på ungefär en 650 kronor som det ser ut nu.

Ikea Dirigera

För dig som vill kunna njuta av fördelarna med Matter och har en Trådfri Gateway så är det ett byte som gäller. Den gamla gatewayen kommer inte att kunna uppdateras till att stödja Matter.

Matter är, kortfattat, en ny standard som säkerställer att en produkt fungerar med ditt smarta hem oavsett om du använder Apple Home, Google Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings eller andra plattformar.

Utöver att stödja Matter kommer Ikea Dirigera även att fungera med Apple Home och använder Wi-Fi, Thread och Zigbee för kommunikation mellan enheterna. Baktill på Ikea Dirigera finns en Ethernet-port och USB-C, den senare för strömförsörjning av enheten.

Utöver själva hubben lanseras också en ny version av Ikea Home Smart-appen med helt nytt gränssnitt. För övrigt så har Ikea Dirigera nu även dykt upp på den tyska hemsidan. Än så länge finns den ej på svenska hemsidan.

Ser du fram mot en ny hubb från Ikea och varför?

Källa: AppleInsider

Nu finns den ute i butik!