Belkin Wemo Stage Scene Controller börjar säljas

Från sajten:
image

Den nya kontrollen från Belkin dyker upp till försäljning. Dock på amerikanska marknaden men vi ser gärna en lansering i Europa också.

Belkin har nu börjat sälja sin Wemo Stage Scene Controller (långt namn) och detta är alltså en fjärrkontroll som kan styra upp till 6 olika scener i HomeKit. Här kan du med andra ord vara kreativ när det gäller vad som ska styras. Den påminner visserligen om Philips Hue Dimmer Switch som dock bara kan styra 4 produkter eller scener. Enheten installeras trådlöst och sitter fast med en magnet precis som hos Philips Hue.

Säljs som Thread Ready

En trevlig nyhet är att den är förberedd för Thread Ready vilket innebär att en uppdatering bör komma inom kort som ger den stöd för Thread. Så, med fler och fler produkter på marknaden som stöder Thread bör räckviddsproblem snart vara ett minne blott, eller…

Belkin Wemo Stage Scene Controllerc

Belkin Wemo Stage Scene Controller har tre fysiska knappar som känner av korta respektive långa tryckningar. Nu är ju formfaktorn inte helt anpassad utifrån våra standarder men visst hade det varit nice med en som passar vår förutsättningar?

Tekniska specifikationer Belkin Wemo Stage Scene Controller:

  • Mått: 84 x 6.4 x 128 mm (plattan), 66,4 x 32,8 x 9 mm (kontrollen)
  • Protokoll: Bluetooth LE, Thread
  • Ström: Batteri, 1 st CR2032

Ett trevligt alternativ annars för styrning av 6 olika scener eller produkter är Aqara Double Rocker som dock inte är portabel men gör sitt jobb för pengarna.

Källa: HomeKit News

Intressant, väntar på att den ska komma till EU så blir det helt klart att testa en sådan

Någon som har sett om denna säljs i Sverige/Europa?