Belkin på väg att lansera adapter med AirPlay2

Från sajten:
image

Belkin ser ut att ha en intressant produkt på väg ut på marknaden. Enligt dokumentation till FCC är det en adapter med stöd för AirPlay2.

Belkin Soundform Connect är namnet på denna produkt som ser ut att kunna vara en fullgod ersättare till Airport Express. Åtminstone när det gäller möjligheten att göra dina aktiva högtalare lite smartare. Den ska ha stöd för AirPlay2 vilket också innebär att högtalaren som eventuellt kopplas till exponeras i HomeKit.

Det är inte mycket information som dykt upp om Belkin Soundform Connect än men den ska ha ett 3,5 mm uttag för ljudet samt en optisk ingång, Optical Digital Audio. Priset ser ut att landa kring €100 och strömförsörjning via USB-C.

Något ni skulle investera i?

Källa: 9To5Mac

Det var verkligen konstigt av Apple att införa AirPlay 2 på AirPort Express efter att den var nerlagd. För att sedan aldrig lansera en ersättare.

1 gillning

Självklart!

Det kanske är en signal till Google att återlansera sin chromecast audio…

Jag tror inte den konkurrerar med Googles egna högtalare, eftersom de som väljer en chromecast gör det mest för att man vill ha ett par högtalare som är bättre än Googles…

Annars sätter jag min tilltro till att Belkin även gör en adapter med chromecaststöd… :smiley:

Ser mycket bra ut. Jag har en Airport Express gen 2 till mina analoga högtalare jag verkligen inte vill ska gå sönder.

Jag trodde/hoppades på att det skulle vara en test för att lansera en chromecast audio liknande AirPlay 2 dongel.
Bra att det kommer sådana här produkter, men jag tycker den är alldeles för stor och €25-30 hade varit tillräckligt mycket pengar för en sådan produkt.

Edit: läste slarvigt och tyckte den såg större ut än vad den var. Den kanske inte blir så stor i verkligheten ändå.

Undrar varför den är så dyr? Kan tycka att den borde kosta ungefär hälften.

Det baseras nog på hur många de tror de kan sälja inom överskådlig framtid.

Från sajten:
image

Har du ett par favorithögtalare hemma som du gärna vill ha AirPlay2 till? Då har vi glädjande nyheter från amerikanska företaget Belkin.

De har idag presenterat Soundform Connect som ger stöd för AirPlay2 till traditionella högtalare. Nåja, det krävs visserligen att din favorithögtalare har en 3.5 mm eller optisk ingång för att det ska fungera. Belkin Soundform Connect ansluts till din högtalare och är så pass liten att du kan gömma den bakom din högtalare. Väl ansluten dyker den upp i Hem-appen och du kan njuta av musik i ett eller flera rum i ditt smarta hem.

Belkin Soundform Connect

Enheten får ström via en USB-C port på baksidan. Den mäter 43.4 x 62 x 19 mm. Vill du läsa mer om produkten kan du göra det här.

Så här säger Belkin själva om produkten:

Once the SOUNDFORM Connect is connected to any powered speaker or sound system with an optical or 3.5mm input, a user can simply tap the AirPlay icon on their compatible Apple device to start playing music or other audio. With AirPlay 2–enabled speakers, users can ask Siri via their iPhone to play their favorite music or podcasts throughout the house, ask what’s playing in each room, control the volume, and more. The adapter enables the speakers to be compatible with HomeKit, making it easy to assign them to different rooms and create scenes and automations in the Home app.

Priset för Soundform Connect är USD 99,99 så inte helt billigt men har du en bra högtalare kan det vara värt det. När och om denna produkt dyker upp här i Sverige vet vi inget om i nuläget men vi hoppas på det bästa.

Källa: AppleInsider

2 gillningar

En likadan för chromcast kanske? :grinning: