Behöver hjälp med automatisering homekit

Jag behöver hjälp med automatisering i homekit.
I köket har jag en taklampa med e27 sockel. Över bänkarna har jag 2 ledlister (hide-a-light).

Jag har tänkt sätta i en hue e27 i taklampan. Gällande ledlist tänkte jag sätta ett ikea trådfri uttag per list.

Jag vill styra dessa med en hue motion sensor.

Jag vill att taklampan ska vara tänd (typ 40%) när jag har ett scenario igång på kvällen. När motion sensor i köket upptäcker rörelse ska lampans styrka ökas och ledlisterna tändas.
Nu kommer problemet (tror jag). När rörelse inte registreras vill jag att ledlisterna släcks och taklampan går tillbaka till 40%.
Ska man skapa två automatiseringar där:

  1. Vid rörelse tänds ledlisterna och taklampan ökar i styrka.
  2. När ej rörelse uppfattas släcks ledlisterna och taklampan minskar i styrka?

PS. Kan microvågsugn störa ut ett trådfri uttag? Ena uttaget sitter precis bredvid microvågsugnen.

1 gillning

Jag hade ställt in hur länge scenariot ska vara aktivt fortsätter personen vara i köket så aktiveras ju scenariot kontinuerligt med det

Men stängs inte alla ljuspunkter av då? Jag vill att uttagen ska stängas av och taklampan gå tillbaks till ljusstyrkan den hade innan motion sensor aktiverades.
Eller ja, kanske bara scenariet som stängs av?

Nope.
Börja med att ställa in ett scenario som triggas av tidpunkt och som ger Lampa 40% och som stängs av någon gång efter normal sänggångstid.
Därefter ett scenario som triggas och är aktivt i x antal minuter efter att senaste rörelse upptäcktes i kökeh

1 gillning

Jag har så med kaffekokare och lamporna vid ingången/hallen. Är det ingen rörelse på x minuter så stängs de av

1 gillning

Gott. Då ska jag bara bestämma mig om jag ska köpa trådfri-uttag eller hue (de är gömda i skåp)

Givet svar - håll dig så långt borta från Trådfri som du kan. Köp inte Ikeas hobby-produkter.

Helt ärligt, de är av sämre kvalite och inte nödvändigtvis hårdvaran men definitivt mjukvaran. Jag har kastat ut allt vad Trådfri heter, insett att det var ett misstag och att man blev lockad av de lägre priserna men talesättet “man får vad man betalar för” har aldrig varit mer aktuellt än då.

Inget fel på trådfri-uttag. Dina erfarenheter är inte up to date.

1 gillning

Trådfri funkar hur bra som helst :smiley:

1 gillning

Ehm, jo. Tråfri står sig slätt emot Hue men vill man chansa med Trådfri så be my guest :slight_smile: Jag är glad att ha kastat ut Trådfri och minskat ökningen av gråa hår :slight_smile:

För övrigt, det är mina erfarenheter precis som dina erfarenheter är dina. Som läsare får man ta det för vad det är.

Oavsett så finns det vansinnigt få undantag till regeln “man får vad man betalar för”. Är det något man har lärt sig i livet så är det det.

Nu är du där igen. Du lever på gamla erfarenheter och tror att det fortfarande är så. När använde du trådfri senast undrar jag?

2 gillningar

Sluta, varför försöker du nedvärdera mina åsikter och erfarenheter? Jag har rätt till dem och att uttrycka dem precis som du har dina och du ser inte mig nedvärdera dina. Inte heller vet du om det jag säger baseras på gamla erfarenheter eller ej, något du dessutom bevisar när du själv ställer frågan.

Utöver detta är mina heller inte enkom baserade på egna erfarenheter utan även vänner och bekantas, samt mycket av andras som man har tagit del av när man läste diverse forum för att råda bot på aktuella problem när det begav sig.

Bara lägg ner. Jag tvingar ingen att följa det jag rekommenderar, man får göra som man vill. Jag är nöjd med att ha skippat Trådfri och kommer fortsätta att rekommendera andra att istället köpa andra produkter för att de ska slippa stöta på problem som jag och andra har gjort.

Har ett trådfri uttag och 3st trådfri gu10. Alltid funkat bra. Uttaget har aldrig strulat. Eftersom de är gömda och plats finns blir det trådfri.

2 gillningar

Ok, kör hårt :slight_smile:

1 gillning

Jag höll med dig för ett par månader sedan men nu måste jag ändå säga att de har fått bättre ordning på torpet. Betydligt mer stabilt, men med det sagt så finns det mycket förbättringar att göra (parningsdelen är hemsk). Skulle jag välja mellan Hue och IKEA så blir det Hue, men just nu kör jag båda och det är stabilt som fan som Dr Alban brukade säga.

5 gillningar

Jag kör trådat, sällan skådat något mer stabilt. :rofl::rofl::rofl:

1 gillning

Dags att flytta till gbg? :blush:

2 gillningar

Jag är inne på samma typ av automatisering. Det jag inte riktigt förstår är x i ovanstående. Är x något du ställer in(hittar inget sådant) eller menar du x som i att det är aktivt så länge som sensorn dedikerar rörelse?