Bedrägare utnyttjar det höga elpriset - försöker lura på folk mirakelprodukter

Från sajten:
image

Just nu syns reklamkampanjer där man säljer en liten låda som kopplas in till eluttaget och sedan utlovas mycket billiga elpriser.

Även här på Teknikveckan har reklamen visats. Det hela är naturligtvis bara bluff och båg. Det går inte inte att minska elkostnaden genom att koppla in ännu mer elprylar.

Förfarandet känns igen från tidigare. Då har det handlat om en box som ger mycket snabbt bredband, för en bråkdel av kostnaden.

När du ser denna typen av reklam så skall du ignorera den. Om du vill anmäla den högerklickar du på bilden och välj kopiera länk. Maila sedan [email protected] länken så att vi kan skicka den vidare till våra annonsbolag.

Därför riskerar fake-reklam att synas på Teknikveckan

Teknikveckan är uppkopplade mot system som realtids-budar på annonser. Detta kallas programmatiska annonser och är helt robottstyrt. Naturligtvis finns det många lager av skydd mot bedrägliga annonser. Ibland slinker det dessvärre igenom.

Bästa sättet att skydda sig mot det hela är att tänka en runda till. Om det nu var så att en box kunde minska elräkningen med 90 % så hade den sålts i varenda elektronikbutik sedan länge och vi hade inte haft regeringar runt om i Europa som riskerar falla på grund av det höga elpriset.

1 gillning

Är du säker på att den inte fungerar, tycker man generellt ska ha lite mer öppet sinne :wink:

Kom att tänka på denna när jag läste din artikel :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 gillning

@Esse saknar tro helt enkelt

Timell (@ 5:32): Det är så livet ser ut, herregud, klart man blir besviken men det är då man måste gå vidare!

"Han bidar sin tid. Martin Timell är frikänd från sexanklagelserna. Nu ruvar han på hämnd":

Trodde det bästa sättet var att bli patreon så att man inte ser reklamen.

1 gillning