Batteriladdaren CTEK CS Free är din räddare i bilen

Från sajten:
image

Det börjar närma sig semestertider och för er som tänker köra runt är en batteriladdare modell större bra att ha. Vi har testat CTEK CS FREE och gillar den!

Sommaren närmar sig och då många semestrar brunnit inne under pandemiåren pekar allt på att vi kommer att fara och flyga både hit och dit i sommar. För dig som planerar in en bil- eller husvagnssemester med familjen kan en smart batteriladdare vara en bra sak att ta med sig på resan.

Den portabla och multifunktionella batteriladdaren CTEK CS FREE, med sin Adaptive Boost-teknik kan ladda och underhålla alla typer av 12 V bly- eller litiumbatterier. Det är inte bara bilbatteriet som kan få hjälp med att komma igång om det strular utan du kan även ladda barnens surfplattor och smartphones från denna om det skulle behövas.

Allt du behöver följer med CTEK CS FREE

I förpackningen finns själva batteriladdaren, en strömkontakt och en USB-C kabel för att ladda tillsammans med lite utbytbara adaptrar. Givetvis finns även kontakter för bilbatteriet samt en manual med tydliga instruktioner som visar hur du använder batteriladdaren CS FREE.

CTEK CS Free

Själva batteriladdaren är en rejäl sak som trots allt bara väger 1,4 kg med kablarna vilket gör att den ligger stabilt på underlaget. Vikten är inget som stör då den inte är tänkt att bäras med utan förvaras i bilen eller i husvagnen. Trots sin kapacitet är den inte speciellt stor heller med sin längd på dryga 25 cm. Den är stilrent formgiven utan en massa utstickande detaljer och har en kombinerad startknapp och LED-indikator upptill som visar laddningsprocessen när du laddar batteriet.

CTEK CS FREE kan användas i temperaturer mellan -20 °C till +50 °C vilket gör att den är lämplig för både sommar- som vintersemestern. Den har kapslingsklass IP54 så lite strilande nederbörd tål den vilket ju passar det svenska sommarvädret men givetvis är det alltid bästa att undvika elektricitet och vatten så krisar det – använd ett paraply som skydd.

CTEK CS Free

Den större LED-displayen mitt på visar när det är dags att slå på tändningen om det är så att du behöver hjälpstart för bilbatteriet. Även vid underhållsladdning av batteriet indikeras detta tydligt via displayen.

CTEK CS Free

Själva ladduttagen är dolda bakom gummilock och det finns totalt tre lock; ett vid sidan för USB-C vid laddning, ett för startkablarna motsatta sidan samt ett framtill som är för laddning via USB-C samt USB-A.

CS FREE är utrustad med en teknik som kallas Adaptive Boost vilket innebär att om fordonet inte startar så ansluter du batteriladdaren till bilbatteriet. Då analyseras batteriets tillstånd och sedan ges batteriet den kraft som behövs för att starta fordonet inom 15 minuter.

Laddar även dina mobiler och surfplattor

En riktigt praktisk användning, utöver att du kan få igång bilen, är att batteriladdaren även klarar av att ladda både mobiler och surfplattor samt annat som kan tänkas behöva få lite omtanke när du är på resande fot. Att CTEK CS FREE även kan ladda upp mobila enheter är riktigt bra faktiskt och lär komma till användning när sommarens festivaler sätter igång. Att, ute på en äng i ett tält kunna ladda upp mobilen medan du hämtar energi för nästa akt är riktigt bra.

CTEK CS FREE Natur

Det är enkelt att hantera CTEK CS FREE och jag gillar att batteriladdaren kan hålla sig fulladdad upp till 1 år. Behöver du ladda den från ett vanligt vägguttag så görs detta på endast 1 timme. Ett annat plus är att den inte väger så speciellt mycket med tanke på kapaciteten samt att den är portabel och enkel att ta med sig om man ska iväg någonstans.

1 gillning