Batterihälsa går inte längre att se om du inte byter batteriet hos Apple

Från sajten:
Batterihälsa går inte längre att se om du byter batteriet hos någon annan än Apple | Teknikveckan


image

I den senaste iOS 12 och iOS 13-betan så har Apple lagt in ett mjukvarulås så användare som har bytt sitt batteri hos en tredjepart inte kan se batterihälsan på batteriet.

De användare som har ett batteri som inte kommer från Apple eller har bytt batteriet själv trots att det är ett originalbatteri möts av en informationsruta där det står:

”Important Battery Message. Unable to verify this iPhone has a genuine Apple battery. Health information not available for this battery.”

YouTube-kanalen The Art of Repair har lyckats lokalisera att det är en microcontroller från Texas Instruments som känner av om det är ett batteri från Apple eller inte, och om det har gjorts hos en behörig verkstad. Att batterihälsan inte längre går att se drabbar bara iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max, och det enda sättet att återigen kunna se batterihälsan är att boka en tid hos Apple och göra ett batteribyte.

Det är inte första gången kunder med tredjepartsbatterier har stött på problem då vi senast 2016 möttes av något som kallas error 53. Personer som hade en iPhone 6 och ett tredjeparts-batteri fick upp ett felmeddelande i iTunes efter en mjukvaruuppdatering där det stod error 53 och telefonen gick inte att använda. Apple meddelade att felkoden var en skyddande säkerhetsfunktion som var avsedd att förhindra skadliga tredjepartskomponenter från att skada användarnas telefoner. Detta lyftes ordentligt i pressen och Apple valde tillslut att skicka ut en uppdatering som gjorde att enheterna gick att använda igen. Tanken var inte heller att error 53 skulle komma ut till konsumenter utan användas i fabriker.

Källa iFixIt

Apple vill ha mer pengar. Apple är bara som apple är

" Batterihälsa går inte längre att se om du inte byter batteriet hos Apple"

Batterihälsa går inte längre att se om du byter batteriet hos någon annan än Apple

:wink:

2 gillningar

Haha tack, fixat!

Är det inte värt att byta batteri utanför Apple?

Jo, det kan det vara.

På sambons iPhone 6s var det lätt värt att teknikmagasinet gjorde det, 300 har jag för mig att det kostade. blev som en ny mobil.

1 gillning

Okej. Nu gjorde jag bytet :sweat_smile:

1 gillning

Det är väl viktigare med ett bra batteri än att kunna kolla statusen på det. Sånt märker man ju ändå.

2 gillningar