Batteridriven åkgräsklippare för markägare från Husqvarna

Från sajten:
image

Husqvarna lanserar en ny åkgräsklippare som klarar 4 000 kvadratmeter på en laddning. Nya R200iX är batteridriven med minimalt underhåll.

Husqvarna har utvecklat en ny batteridriven åkgräsklippare för markägare som klarar 4 000 kvadratmeter på en enda laddning. Nya R200iX har lågt motorljud, är utan direkta CO2-utsläpp och kräver minimalt underhåll. Med helautomatiska funktioner som dynamisk klippning anpassar sig energiförbrukningen till klippförhållandena, vilket optimerar både körtid och klippresultat. R200iX är också lättstyrd och har många tillbehör som gör den till ett multifunktionsredskap som kan utföra allt från gräsklippning till transporter.

R200iX har flera nya funktioner. Med en ny digital kontrollpanel guidas föraren under arbetet och gör R200iX effektiv och enkel att använda. Dynamisk klippning är en annan viktig funktion. Det är en funktion som gör att maskinen automatiskt anpassar sig till rådande förhållanden och på så sätt minskar energiförbrukningen och ger optimalt klippresultat. På så sätt minskas energiförbrukningen samtidigt som gräsmattan hålls i bästa möjliga skick. Tack vare sin midjestyrning och sitt frontmonterade klippaggregat är R 200iX mycket lätt att manövrera. Den kan göra snäva svängar och kan klippa nära träd, buskar och andra områden som är svåra att nå och som normalt skulle kräva manuell trimning.

Det finns även ett brett utbud av tillbehör som gör R 200iX till ett multifunktionsredskap, exempelvis vertikalskärare och mossrivare. En transportvagn gör det möjligt att transportera ved, löv, trädgårdsredskap eller andra skrymmande föremål.

Rekommenderat pris för R 200iX är 74 900 kronor och den börjar säljas under andra kvartalet 2023.

Källa: Pressmeddelande

ÄNTLIGEN! Redan 2012 hade de en på marknaden som tyvärr bara såldes ett år. Efter ett långt letande hittade jag en sådan på en auktion som jag köpte för några år sedan. Den är helt fantastiskt bra, och orkar både min och grannens gräsmatta utan att behöva ladda emellan, trots att den har blybatterier! Hoppas den nya är ännu bättre!