Bästa macOs appen

Skriv en kort text om den bästa icke Apple appen till macOs som ni använder.

Chrome - men knappast snyggast :slight_smile:

Klurig fråga… Kör ju rätt mycket i mitt arbete men vet inte om det räknas.
Nyss upptäckt Brave som webbläsare och är helt såld!

Chromium I basen, fast open source och mysigt med inbyggd Adblock och tracker-block - riktigt nöjd!

Drog in den, verkar riktigt trevlig… tack för tipset!

1 gillning

Använder mig av appen Subler för att fixa till mp4-filmer o serier. Appen kan spara om mkv filer till mp4 utan att behöva “konvertera” filen, endast spara om den med en mp4-container vilket tar några sekunder. Fördel att man även kan lägga till ljudfiler, undertexter, metadata mm.

https://subler.org

Och Downie för att ladda ner videos från bla YouTube, SVT, DPlay mm. Kostar runt 200 kr men värt varenda krona.

2 gillningar

Säkert ingen som missat Pixelmator. Bra, Billig och Kompetent App. Jag använder den dagligen till att förbättra inscannade fotografier.

https://www.pixelmator.com/mac/

1 gillning

Ja, Pixelmator är en mänsklig rättighet!

2 gillningar

Cleanmymac är ett måste säger jag!

3 gillningar

Använder inte Mac längre men för mig var 1Password (lösenord), Ulysses (alla längre texter) och Things (GTD) frekvent använda.

Utmärkta appar även i iOS – precis som Pixelmator.

1 gillning

Många här
https://github.com/serhii-londar/open-source-mac-os-apps/blob/master/README.md

Åh nice!

Alfred är ett måste.

1 gillning

Appcleaner (appzapper fast gratis)
https://freemacsoft.net/appcleaner/
Avinstallera appar ordentligt

2 gillningar

Alfred e väl samma som spotlight eller?

Oj, nice!

Söken i Alfred är bara en del. Man kan trigga workflows som man bygger själv eller laddar ner. Kan lägga in snippets. Få utökad clipboard-funktionalitet m.m.

Testar att ladda ner från DPlay med Downie, men den spelas bara upp, ingen nedladdning verkar gå igång… den visar Laddar 1/1 och Bearbetar länken, men verkar inte gå vidare. Och fönstret ligger över allt annat, även om jag aktiverar ett annat program.

För att ladda ner från Dplay med Downie så måste du använd dig av Användar-assisterad nerladdning. Öppna Downie, välj Användar-assisterad hämtning… i Bläddrare, gå till sidan, starta den video du vill ladda ner så kommer du få upp en lista på höger sida med alla streams som finns. Lägg till med ±tecknet och kolla i nerladdningsfönstret om det är den storleken på fil som du vill ha.

Downie har ibland svårt att veta vilken fil den ska ladda ner och det är då man får göra på detta sätt. Har rapporterat felet med Dplay till utvecklaren och ju fler som gör dert desto snabbare löser de problemet så det funkar direkt. Programmet utvecklas snabbt och det kommer uppdateringar med fixar för nerladdningar ofta.

Jag testar med Firefox. Väljer Bläddrare, startar videon i Firefox, går tillbaka till Downie, inget visas i fönstret. Testat Ladda om, ingen skillnad.
Tack för att du tar dej tid!

Edit: missförstod, klistrade in länken och det verkar funka :slight_smile:

Rambox - app som syr ihop diverse mail-och messageing tjänster, gmail, linkedin, messenger, slack mmhttps://rambox.pro/#home

1 gillning