Bästa apparna till semestern

Från sajten:
image

Sommaren är äntligen här och som man säger är den för kort. Så ta vara på varje sekund med hjälp av dessa appar.

Här är några tips till appar för bilresan i sommar och förhoppningsvis har du redan koll på underhållningen. Annars får vi hjälpas åt i kommentarerna med tips till quiz, spel och annat kul att göra familjen lycklig i bilen.

Pollenkoll

Appen ger oss en prognos på pollenhalter och vi kan söka upp platser och orter för att se prognos för den platsen. Perfekt om vi planerar en resa för att komma undan pollen. Vi kan även få hjälp med att hitta mottagningar vid behov av hjälp för allergin. Dessutom går det föra dagbok över besvären.

Flush

Att ha barn som skriker efter toalett på bilresan är alltid jobbigt. Med appen Flush kan vi få hjälp med att hitta närmaste toaletten när krisen är framme. Med ett enkelt klick skickar den över information om plats till den app vi föredrar som vägbeskrivning.

Naturkartan

Här kan vi se till att hitta det mesta som Sveriges natur erbjuder. Hitta vandringsplatser, naturreservat och andra sevärdheter. Dessutom kan den hjälpa till att hitta båda grillplatser och badplatser på resan.

Badplats

Med barn i bilen kommer badplatser vara det viktigaste på resan. Med appen Badplats kan vi enkelt hitta många badplatser runt om i Sverige. Även information om temperatur, vindhastighet och tillgång till WC eller brygga.

Acamp

Med Camp blir det superenkelt att hitta camping och boka direkt i appen. Sök enkelt i appen på platsen du vill åka till så kommer förslagen upp på kartan. Du kan även ha direktkontakt med värden i appen och leta upp sevärdheter på kartan.

Ställplatser

Här kan vi hitta ställplatser i både Sverige och stora delar av Europa. Se vägbeskrivning och information om platsen med direktlänkar till hemsida. Det går att läsa vad andra skrivit om platsen och se deras bilder och ladda upp egna. Smidigt för alla som ska ut med husbil eller husvagn på semestern.

Tripadvisor

Trotjänaren Tripadvisor fortsätter att vara ett bra alternativ när det behövs tips på restauranger, krogar, sevärdheter och annat på resan. Här hittar vi enkelt betygen på restauranger så att vi kan välja rätt ställe att äta på.

ChargeFinder

Om du har elbil kan det vara bra att få hjälp med att hitta laddstationer på långa resor. ChargeFinder är det bästa tipset från oss tillsammans med den här artikeln som garanterat gör resan enklare för alla med elbil.

Om du tycker att det är appar som saknas så vill vi gärna ha tips i kommentarerna här.

3 gillningar

1 gillning

1 gillning

Flush låter som den idé till app som George Constanza hade i Seinfeld. En app för att ha koll på toaletterna i NY

:slight_smile:

3 gillningar

Svenska fjällkartan är bra att ha om man ska ut på tur. https://apps.apple.com/se/app/swedish-mountain-maps/id1118542280

1 gillning

Jag förstår att den här typen av appar måste förlita sig på publik info och crowd sourced info men jag vet inte riktigt vad dom tillför när det helt saknas filter?!?

Jag laddade ner Flush och Badplats och båda är bara en karta med den information som kommunen tillhandahåller. Jag skulle iallafall t.ex. vilja kunna filtrera på typ av toalett (betal/gratis/handikappanpassad etc.) eller faciliteter på badplatsen (kiosk/toalett/parkering etc.)

3 gillningar

Ett par bra appar som jag inte hade innan, Flush och Naturkartan!

1 gillning