Bara SSD-lagring i nya iMac 27"

Från sajten:När nya iMac 27 tum årsmodell 2020 slutligen lanserades var det i samma förpackning som tidigare, men vi slipper den föråldrade Fusion Drive-enheten.

Utöver att alla iMac 27-modeller nu kör SSD, upp till 8 TB (30 000 kr i tillägg), får vi också truetone-funktion och möjlighet att välja till nanotexturglas, känd från Apple XDR-skärmarna och skall ge bättre bild genom att det reflekterar ljuset annorlunda. Priset för det tillägget är 6 250 kronor.

Vidare är den inbyggda kameran uppgraderad till 1080p och dessutom skall högtalarna vara mer väljusterade vilket man creddar säkerhetschippet T2 för som nu finns i iMac 27-tum.

Men de stora roliga nyheterna är nu möjligheten att stoppa in hela 128 GB ramminne, nya processorer från Intels 10:e generations processorser samt senaste generationen grafikkort från AMD i Radeon Pro 5000-serien. Vill vi uppgradera från 8 GB minne till 128 GB går det på 32 500 kronor.

Prestanda

Apple ger oss följande jämförelsetal för processorerna.

  • Upp till 65 procent fler pluggar i Logic Pro X.
  • Upp till 40 procent snabbare 8K ProRes-transkodning i Final Cut Pro X.
  • Upp till 35 procent snabbare rendering med Arnold i Autodesk Maya.
  • Upp till 25 procent snabbare byggtid i Xcode.

Samt följande för nya toppgrafikkortet.

  • Upp till 55 procent snabbare rendering i Maxon Cinema 4D ProRender.
  • Upp till 50 procent snabbare genomgång av demo i Unity Editor.
  • Upp till 45 procent snabbare prestanda i ”Total War: Three Kingdoms.”
  • Upp till 30 procent snabbare rendering av tidslinje i Final Cut Pro X.

 

Övriga modeller

iMac 21-tum uppdateras också på det sättet att SSD är standard i alla modeller. Här går det dock att ändra till Fusion Drive om så önskas vid beställning. iMac Pro får även den kärlek i form av 10:e generationens intelprocessorer i Xeon-klass och får stöd för 256 GB ram.

Priserna börjar på 22 975 kronor inklusive moms för iMac 27″, 13 995 kronor för iMac 21″ och 57 075 kronor för iMac Pro.

Vill vi ha en topputrustad iMac 27″ utan Pro landar det på 110 245 kronor. Väljer du att toppa en iMac Pro får du dra av 163 325 kronor på veckopengen.

Via: Apple.com

Jag hade faktiskt tänkt att köpa en om de fimpar den sjukt gamla designen.

Hur kan världens högst värderade företag inte vara mer kreativa än såhär?!?!

3 gillningar

Nu har vi något att se fram emot!

Du tror väl inte på riktigt Apple lanserar ny iMac design utan ett event? Nope nope nope.

Varför störa sig på kanterna? Designen på en iMac är fortfarande riktigt fin. Är det så att ni har fler skärmar bredvid iMacen? Ja, då är de lite breda. Kan då bli/se tokigt ut mot den andra skärmen, men tror de flesta isf väljer en annan setup än iMac + skärm, om de vill ha mer skärm yta. Går nog mot wide/curved skärm för att slippa kanter mellan skärmen, oavsett tjocklek på skärmen. Kopplar upp mot en MBP mot skärmen istället för att köra iMac. Väljer man iaf en iMac som main dator och sen kopplar upp en till skärm, tex LG 5k skärm så ser det ju ännu mer galet och fult ut, oavsett skärmkanter på iMacen. Då det blir två helt olika design på skärmarna.

Jag ser det snarare som en fördel. Bättre kontrast, kanske lite beroende på var iMac en är placerad. Jag har en vit väg bakom skrivbordet vilket gör att jag gillar att kanten är lite bredare.

Denna hysteri med så små kanter som möjligt… Det är inte alltid av godo.

Apple, snälla! Gör det möjligt att köra iMac som extern skärm mot MBP mm igen! och gör nästa version 32" eller ännu bättre behåll höjden som idag på 27" men gör den lite bredare.

1 gillning

Det är samma som med iPad - det är helt enkelt inte estetiskt vackert med så tjocka kanter. Jag kör själv två Apple Thunderbolt Display bredvid varandra och det är väldigt mycket mellanrum mellan men det fungerar för jag slipper hakan. Men både tjocka kanter OCH haka är inte Esse-certifierat och har egentligen aldrig varit det.

Tycker iPad 4 eller 5, som hade lika breda kanter runt om var fin, sen gjorde de iPadsen kant smalare på två sidor, och tjockare på de två andra, såg inte bra ut, även om den då blev totalt sett mindre kant. Men gillar verkligen kanten på 4:an mfl, mycket att hålla i.

IPad Pro har väldigt fin design men hade gärna hade lite mer kant, mer att hålla i.

Smaken är som kanter, olika breda :hugs:

Ok, vill du att skärmen på en iMac ska vara längre ner? Tycker alltid man vill höja upp iMacen iaf med en bok eller något. Själv kör jag med en långsmal del av en avkapad bänkskiva, längst in mot väggen, som en ”hylla” och förvaring under :hugs:

Den behöver inte vara längre ner, absolut inte, men jag vill bli av med metallplåten under :slight_smile: skärmen :slight_smile:

Själv tycker jag att just “hakan” är vad som gör en iMac snygg. Tänk så olika smak man har. :smiley:
Edit: Eller det kanske inte var hakan du menade?

2 gillningar

Det var det!

Mm annars blir det ju inte en iMac, :hugs: utan vilken skärm som helst (förutom 5k och att den e as bra) Apple jobbar mycket med igenkänning i deras industridesign. Jag tror de verkligen vill att det ska tydligt synas. Detta är en iMac, detta är en iPhone. Mm

Men absolut! Jag skulle inte ha något emot att de släpper en ny utan hakan, men samtidigt tycker jag inte den är i vägen eller ful, men får man skärmyta där istället, jo då! Ja tack! Kanske en iMac med x pro display desigen, blir väl dock lite tjockare, om de inte går tillbaka till ”lampan” och lägger ”datan” :rofl: i foten.

Jag ser framför mig 32" 16:9 som XDR-skärmen. Riktigt bra format. Har en LG 34" 21:9-skärm idag som visserligen är nice men så breda skärmar tenderar att göra så att en saknar utrymme på höjdled.

1 gillning