Även Schneider Electric integrerar Matter

Från sajten:
image

Nästa företag att offentliggöra stöd för Matter är Schneider Electric. De meddelar nu att deras produkter ska uppdateras för att stödja den nya standarden Matter.

Franska företaget Schneider Electric som är en av styrelsemedlemmarna i Connectivity Standards Alliance (före detta Zigbee Alliance) offentliggör nu att de avser integrera Matter. För dig som inte känner till Matter så är det Project CHIP (Connected Home over IP) som nu bytt namn vilket offentliggjordes igår. Schneider Electric har för avsikt att integrera Matter i sina produkter som används i smarta hem och i fastighetslösningar.

I sitt pressmeddelande trycker också Schneider Electric på en viktigt punkt och det är hållbarhetsperspektivet. Med en gemensam standard skapas en framtidssäker arkitektur vilket minskar problematiken med icke-kompatibla enheter, byte av utrustning men också att den nya standarden är mer energieffektiv och kan ge bättre insyn i energianvändningen. Så här säger Bruno Zerbib, Chief Technology and Digital Officer på Schneider Electric:

– Som världens mest hållbara företag, enligt Corporate Knights, är det vår fasta övertygelse att vägen till en framtid med nettonollutsläpp är både elektrisk och digitaliserad. Med mjukvarubaserade smarta energihanteringslösningar kan våra kunder snabba på sin resa mot hållbara nettonoll-hem och smarta fastigheter. Att använda öppna, globala standarder är viktigt för att genomföra en digital transformation. Organisationer som Connectivity Standards Alliance är nyckeln till att skapa sådana standarder och vi är glada att samarbeta med andra marknadsledare för att utveckla IP-baserade standarder, som Matter, som kommer att öka IoT-enheters driftkompatibilitet i smarta byggnadsekosystem.

Schneider Electric har dessutom åtagit sig att upprätthålla kompatibilitet med sina äldre system, samtidigt som de samarbetar med visionära partners som CSA för att säkerställa att kunderna får en smart, uppkopplad och hållbar framtid.

Vi applåderar och ser fram mot nästa företag som tillkännager att de avser ge stöd för Matter.

Källa: Pressmeddelande