Automatisk Espressomaskin, exempel Siemens EQ.6 Plus S100

Hejsan, har länge varit sugen på en automatisk espressomaskin. Och denna har bra pir spå Elgiganten just nu. https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/kaffemaskin-och-espresso/espressomaskin/TE651209RW/siemens-eq-6-plus-s100-espressomaskin

Någon som har erfarenhet av den eller kand ela med sig av andra alternativ för runt 5-6 k? helst ska de vara en bra deal :slight_smile:

Denna verkar ticka av det mesta på min lista, men det verkar inte som att man inte kan justera kaffe/mjölk ratio på dryckerna som Cappuccino osv. Kravet är att det ska vara mjölkskummare på (helst automatisk). Dricker nästan bara kaffe med mjölk i, men det får inte vara för mycket. ofta får man alldeles för mycket mjölk ute (läs Espressohouse med lite mjäkigt kaffe och mycket mjölksmak, även om man tar extra shot).
(justera mjölk/kafferatio, kanske inte finns på någon produkt för 6 k?)

Det verkar gå att göra "vanligt bryggkaffe" också eftersom den har en behållare för malet kaffe också?

Så lite oroliga över att det blir för mycket mjölk i dessa drycker. Men det kanske inte är ett problem om apparaten fixar kaffe med bra stark smak etc.

Ser att det finns en del andra märken också på bland annat Elgiganten, men et är lite av en djungel. :slight_smile:

Tänkte som komplement, tänker inte slänga ut min Moccamaster. (Många gånger man smakat kaffe från en automatisk maskin så har det varit lite av en besvikelse jämfört med Moccamaster byggt kaffe.)

Jura gör bra grejer. Såg att de har klubbpris på denna, dock är prislappen lite högre
Jura på elgiganten