Attefors filmtips: "Spirited" är den enda julfilmen du ska se i jul

Från sajten:


Hur fel kan det egentligen gå om man kastar in Will Ferrell och Ryan Reynolds i en galen julmusikal tillsammans som är baserad på en gammal julklassiker?

Attefors filmtips är en ny serie artiklar som kommer dyka upp då och då med tips på vad just du måste se och idag ska vi prata lite om den senaste filmen på Apple TV+ som heter “Spirited”. Vi har alla sett någon variant av Charles Dickens “A Christmas Carol” genom åren och nu har Apple TV+ släppt sin variant av klassikern i form av en musikal med Will Ferrell och Ryan Reynolds som tillsammans skapar magi i både sitt skådespel men även i sången.

“Spirited” är på många sätt en helt ny tolkning av “A Christmas Carol” som vi inte riktigt sett förut och istället för en vresig Mr. Scrooge så har julspökena expanderat och blivit en stor apparat med många anställda som ska se till att de onda ska bli snälla. Julens Ande spelas av Will Ferrell och hans uppgift är att ta sig an en uppgift som verkar omöjligt – att göra Clint Briggs (Ryan Reynolds) till en trevlig och kärleksfull människa. Clint är en framgångsrik snubbe som gör pengar på smutsiga internetkampanjer och lär sin systerdotter samma sak – något som senare ska visa sig vara ett misstag.

Problemet för Julens Ande är att Clint Briggs är en rätt charmig snubbe och han fattar snabbt tycke för honom vilket gör hans uppgift blir minst sagt en utmaning. De båda hittar varandra på något fint sätt och utan att säga för mycket så får de båda något att tänka på när de tar sig igenom resan att göra Clint till en bättre, mer godhjärtad människa.

Både Reynolds och Ferrell är två gigantiska komiker i Hollywood och att slänga in båda dessa stjärnor i en julmusikal tillsammans tycker jag är en succé. Att Reynolds kunde sjunga hade jag ingen aning om men tydligen har nästan alla i Hollywood ett sångkort att dra upp när det behövs och det är vi glada för. Duon lyckas få mig berörd, lyckas få mig att skratta och att inte släppa blicken från tv’n. Om vi ska vara ärliga så finns det få julfilmer som verkligen håller måttet och Netflix har fullkomligt spottat ut julfilmer senaste veckan som minst sagt har hållit låg kvalité. “Spirited” är den enda julfilmen du behöver titta på i jul för att hamna både i julstämning, få dig ett par ordentliga skratt och njuta av trevliga sånger och en hel del step dance.

“Spirited” går att se på Apple TV+ och det slutgiltiga betyget landar på 3,5 av 5 och det får ändå anses som ett högt betyg med tanke på att det är en julfilm. Så samla familjen, poppa lite popcorn och njut av julens alla mirakel.

1 gillning

Men Marcus, julfilmer ser man ju på under juldagarna.
Tjuvstarta så där får man ju inte.:wink::joy:

Men jag ser framemot fler tips från Attefors.:+1:

1 gillning

Någon måste ju offra sig :joy:

2 gillningar

Ja, fasen vad mysig och rolig den var! :heart::santa:t2:

1 gillning

Själv väntar jag på denna:

2 gillningar

Från sajten:


Apple har lagt upp hela scenen Good Afternoon från julfilmen Sprited på YouTube.

Julfilmen som blivit hyllad innehåller en scen där skådespelarna Ryan Reynolds och Will Ferrell sjunger Good Afternoon på gatorna i staden. Det ska tilläggas att Good Afternoon är ett annat ord för dra åt helvete. Så för alla som saknat att spela sången på repeat eller skicka den till (o)vänner så kommer den här.

Spirited är en något annorlunda variant av Charles Dickens “A Christmas Carol”, till och med att det skulle kunna ses som en uppföljare till den första historien.

Via: Apple på Youtube