Astro A50 X - gaminghörlurarna som är svåra att inte älska

Från sajten:
image

Det finns gamingheadsets och sedan finns det gamingheadsets, och Astro A50 X är en imponerande produkt för den som älskar att spela och vill ha ett bra ljud.

One headset to rule them all

Tänk om det gick att bara trycka på en knapp på sina gaminghörlurar för att hoppa mellan PC, Xbox eller PS5? Astro A50 X har knäckt den nöten och löst det på ett riktigt smidigt sätt. I kartongen hittar vi en docka som inte bara laddar vårt headset när vi placerar den i den utan på baksidan finns det HDMI 2.1-portar. Totalt är det tre sektioner på baksidan, en för Xbox där vi har en USB-C-port samt en HDMI 2.1-port, en för PS5 med samma utgångar och en för PC med samma utgångar.

Så för att kunna hoppa mellan våra enheter hemma är allt som krävs en HDMI 2.1-kabel mellan dockan och vår spelkonsol eller PC och sedan är det bara att trycka på knappen på antingen dockan eller A50 X så ändras bild och ljud till rätt källa och vi kan börja spela direkt. En annan smart lösning är att så fort vi placerar hörlurarna i dockningsstationen så skickas ljudet automatiskt ut till TV-högtalarna eller till ditt externa ljudsystem automatiskt. Om du har en Nintendo Switch eller gillar att spela på mobilen så kan A50 X kopplas upp via Bluetooth så det är verkligen ett headset som fungerar till allt. Värt att nämna är att de inte behöver kopplas in med en HDMI 2.1-sladd utan det går även att koppla in med USB-A direkt i PlayStation, PC eller Xbox.

Tänk att vitt kan vara så snyggt ibland

A50 X kommer i två utföranden, ett svart och ett vitt och vi fick hem det vita och det är verkligen vrålsnyggt och passar utmärkt bredvid PS5. A50 X är genomgående i plast förutom slidern där vi justerar hörlurarnas storlek som vi tror är rostfritt stål. Men trots att det mesta består av plast så känns det varken plastigt eller billigt utan det är ett headset i väldigt hög kvalité. Micken går inte att ta av men går att vinkla upp om den inte används. På kåporna har vi en rad knappar där vi bland annat kan justera volymen, växla mellan olika spelkonsoler och styra spel- och chattmixen.

En app till PC och Mac samt en till mobilen

Det finns flera sätt att finjustera upplevelsen av A50 X och det går att ladda ned Logitech G Hub till din PC, Mac eller telefon och där kan du justera EQ, ändra mikrofonupplösning, brusreducering och även uppdatera både hub och hörlurar. Vill man nörda ned sig riktigt ordentligt så går ljudet att finjustera in i minsta detalj. Här får vi ge Logitech ett plus då det inte läggs ner samma krut på att finjustera gaminglurarna hos många andra tillverkare.

Ett uppslukande ljud och en mikrofon som imponerar

Alla funktioner och coola saker vi pratat om hittills är ju helt skitsamma om det inte låter bra när vi pratar med våra kompisar eller om det låter som vi skjuter med ärtbössor istället för tunga maskingevär. Astro A50 X levererar tursamt nog fenomenalt bra även på denna punkt. Inte nog med att hörlurarna sitter förbannat skönt på öronen under längre sessioner så ger de även en helt ny upplevelse av ljud i spelen som vi spelar. Ljudbilden är sådär bra som man alltid hoppas på när man köper ett par nya hörlurar. Det är en bas som ger en tyngd och sliter oss in i spelets värld ännu djupare och vi hör detaljer i ljudet som vi inte hört tidigare.

Undertecknad sprang upp på den högsta skyskrapan i Spider-Man 2 och stod och blickade ut över New York samtidigt som jag hörde vinden i öronen. Det kändes verkligen som att jag var där uppe på riktigt och A50 X imponerar på oss i flera olika spel och visar verkligen hur viktigt bra ljud i spel faktiskt är.

Recension: Logitech G Astro A50 X

Fördelar

  • Fantastiska anslutningsmöjligheter med PLAYSYNC
  • Riktigt bra ljud
  • Finjustera ljudet i deras appar
  • Väldigt bekväma under längre sessioner

Nackdelar

  • Priset
  • Får inte med någon HDMI 2.1-kabel i lådan
  • Blir mycket sladdar i tv-bänken

Detaljer

  • Typ av produkt: Gaminghörlurar
  • Tillverkare: Logitech
  • Namn på produkt: Astro A50 X
  • Pris: 4 699 kronor
  • Lansering: Januari 2024
  • Stöd för HDMI 2.1: Ja, 3 x HDMI 2.1-portar med upp till 24 bitars ljud
  • Vikt: 363 gram
  • Högtalarelement: PRO-G-grafenhögtalarelement på 40 mm
  • Frekvensåtergivning: 20 – 20 000 Hz
  • Ljud: Kompatibelt med Dolby Atmos, Windows Sonics rumsliga ljud samt 3D-ljud på PlayStation 5
  • Mikrofon: Frekvensåtergivning på 60 – 20 000 Hz, samplingshastighet på upp till 16 bitar/48 kHz
  • Batteritid: Speltid på upp till 24 timmar, laddas i den medföljande dockan eller med USB-C.
  • Tillverkarens hemsida: Logitech

Sammanfattning

Astro A50 X är bland de bästa hörlurarna vi testat både ljudmässigt och funktionsmässigt. Det är på riktigt svårt att hitta något negativt med dessa hörlurar och det enda vi kan komma på är prislappen som kan skrämma bort många då de ligger på cirka 4 699 kronor. Det hade även varit trevligt om de hade skickat med i alla fall en HDMI 2.1-kabel i lådan med tanke på prislappen. Men är du ute efter ett par hörlurar som låter riktigt bra, har en riktigt bra mick och som det är löjligt smidigt att hoppa mellan sina olika konsoler med så är det här lurarna du ska ha.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!

Galleri