Är Yobi B3 videodörrklockan vi väntat på?

Från sajten:
image

Vi är många som väntar och har väntat på en dörrklocka med inbyggd kamera som dessutom har stöd för Apple HomeKit. Visst finns det andra lösningar men vill du inte kompromissa så är väntan olidlig…

Dock ser det ut som att företaget Yobi nu är nära att lansera sitt bidrag till ett säkrare och bekvämare hem med sin dörrvideoringklocka (världens märkligaste ord). Det går nu att förhandsbeställa produkten i USA och kanske får vi se den leta sig hit också inom snar framtid. I så fall slår den Netatmo som ju presenterat sin version ett bra tag nu utan att något hänt.

Visst, nederländska företaget Robin har en variant ute men då den kostar en smärre förmögenhet och har lite för låg upplösning (720p) så kan Yobi B3 kanske vara produkten för dig som är inne i HomeKit-världen. Sen har ju Ring pratat om stöd för HomeKit i säkert 3 års tid utan att något hänt.

Deras Yobi B3, dörrklocka med kamera har följande funktioner:

  • 1080 p full HD-upplösning
  • 180° betraktningsvinkel
  • inbyggd rörelsesensor
  • väderskyddad
  • tvåvägskommunikation
  • mörkerseende (IR)
  • pushnotiser & varningar
  • wifi 2,4 GHz

Som det ser ut nu så kommer den i en färgkombination av svart och guld vilket kanske inte passar alla men vill du vara först på bollen får du leva med detta. Måtten är höjd 162 x bredd 62 x djup 52 mm så tyvärr inte i minsta laget men vill du trycka in en massa teknik blir detta en kompromiss. Temperaturmässigt klarar den ner till -20 °C så den bör fungera här i Sverige också.

Det finns inga uppgifter om huruvida den kommer att ha stöd för HomeKit Secure Video vilket ju hade varit ytterligare en trevlig funktion.

Priset är satt till $199,99 när detta skrivs.

Källa: Yobi

 

 

 

Jag har nästan givit upp på Netatmo. Presenterades för 1,5 år sedan och inte ett ljud sen dess. Riktigt dåligt.
Så länge Yobi inte finns att köpa här så är det än så länge ganska ointressant. :man_shrugging:

Men den ser ju trevlig ut och priset är rätt. :+1:t3:

1 gillning

Håller med Håkan, ser trevlig ut med bra funktioner och pris… så då är det bara att hoppas att den kommer hit med anpassning för svenska mått.