AR - För dig som vill se världen i ett nytt perspektiv

Från sajten:
image

Augmented reality (AR) kan hjälpa dig att uppleva världen från vardagsrummet, sängen eller kanske köket.

Vad kan AR erbjuda?

Oavsett om du vill utforska månen eller resa till ett av jordens stora underverk. Kanske till och med uppleva hur det såg ut på en plats för 100 år sedan. Allt ligger för dina fingertoppar.

AR kan ge oss så mycket av världen som vi kanske aldrig kunna uppleva själva. Om det är på grund av rådande pandemi eller för de person som av andra anledningar inte har möjlighet att göra dessa resor själva.

AR som leksak

Det fins många som kanske inte tänker på att de redan nu använt sig av AR. Men spel som Harry Potter: Wizards Unite, Pokémon GO eller MiB: Global Invasion. Dessa bygger helt på att lägga ett extra “lager” till den redan befintliga världen.

AR inom arbetslivet och forskning

Går det att använda Augmented Reality, till annat än att leka med? Ja, det är självklart. AR finns inom lika många kategorier som det finns idéer. Allt ifrån en läkare som kan styra en robot arm för att göra en operation på andra sidan jordklotet eller läraren som vill visa för sina elever hur det ser ut på en annan plats än i klassrummet, kanske tar klassen en tripp till månen och tillbaka.

Såklart finns det även möjlighet att prova hur kläder skulle kunna se ut på en person utan att faktiskt prova i ett provrum, allt som behövs är en app och en spegel. Detta skulle även kunna gälla vid renovering av hemmen.

Även Sverige har flera projekt igång. Ett som kan hjälpa allmänheten även om det kanske inte räddar liv så kan det hjälpa till med att komma i tid och komma rätt.

Kan ni läsare komma på andra saker som skulle passa bra i AR världen? Lite klotter kanske,det blir hur som helst mindre att sanera.

Källa: Google, SJ

Ett skämt som kanske passar Pokemon- generationen.

Kanske, men i SJs fall kan det vara riktigt bra!

Lite väl arrogant, tycker du inte? Ge det 10 år så är jag övertygad om att AR kommer kunna gynna många i sin vardag.

Professionellt ser jag det mer användbart.