Aqara ser till att mata husdjuren när du inte är hemma

Från sajten:
image

Vill du kunna ge ditt husdjur lite extra mat när du inte är hemma? Då är Aqara Smart Pet Feeder C1 produkten för dig som sköter portioneringen av maten automatiskt.

Kinesiska företaget Aqara fortsätter att automatisera våra hem. Nu lanseras deras smarta husdjursmatare vilket är en produkt som automatiskt kan portionera ut djurmaten till ditt husdjur när du inte är hemma. Aqara Smart Pet Feeder C1 klarar av schemalagd och manuell utdelning av mat för dina katter eller hundar. Även röststyrning är möjligt via Google Home, Amazon Alexa och Siri Shortcuts. Dessutom stöds tjänsten IFTTT.

Husdjursmataren stöder Zigbee 3.0 vilket innebär att den ansluts till en kompatibel hubb. Integrerad i det smarta hemmet går det att till exempel via en kamera se om matskålen är tom och då fylla på den. Eller om du inte hinner hem på utsatt tid så går det att mata ditt husdjur på distans. Smart Pet Feeder C1 har en 4-liters behållare som kan hålla upp till en månads mat för en katt som väger fyra kilo. Enheten får ström via en USB A-port eller via batterier av typen LR20.

En smart funktion är att den även kan hålla reda på förbrukningen av mat vilket kan bidra till ett hälsosammare och längre liv för det älskade husdjuret.

Aqara Smart Pet Feeder C1 börjar säljas i Europa i dag på utvalda marknader och kommer säkert att dyka upp här i Sverige inom kort också. Rekommenderat pris ser ut att ligga mellan 119-129 euro.

Källa: Pressmeddelande