Aqara lanserar TVOC Air Quality Monitor

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Aqara är för tillfället otroligt produktiva och släpper den ena intressanta produkten efter den andra. Nu har de släppt Aqara TVOC Air Quality Monitor i Kina.

Aqara TVOC Air Quality Monitor ska hjälpa oss att hålla koll på vårt inomhusklimat via en informativ display som visar status kring olika områden. Produkten mäter bland annat VOC (Volatile Organic Compounds) och PM2.5 nivåer. VOC är gaspartiklar som kan finnas i ditt hem och som härstammar från olika kemikalier som finns i ditt hem (färg, rengöringsmedel, golvvax m m).

Aqara TVOC Air Quality Monitor Parts

Ju mer tid vi spenderar inomhus i dessa pandemitider, desto bättre kan det vara att även ha koll på hur luften är i våra hem. På arbetsplatsen finns mer avancerade system för att cirkulera luften medan du hemma inte har samma resurser. Öppnar du ett fönster och vädrar ut med jämna mellanrum?

Med en luftkvalitetsmätare får du lite hjälp på traven och tillhör du de som tänder en massa stearinljus för att skapa en mysig stämning på kvällen så bör du vädra ut efter ett tag då luften blir ganska förorenad av ljusen. Testa att mäta före du tänder ljus och efter en stund så syns skillnaden påtagligt.

Utöver att mäta tidigare nämnda partiklar så håller Aqara TVOC Air Quality Monitor även koll på temperaturen och luftfuktigheten i ditt hem. Den drivs med 2 st CR2450 batterier vilket gör den portabel. Finns dessutom stöd för Zigbee 3.0 men huruvida den är kompatibel med t ex Apple HomeKit framgår inte än.

Priset i Kina ligger på motsvarande 390 svenska kronor. När och om den släpps i Europa framgår inte men de som är på hugget kan hitta den via kinesiska återförsäljare.

Källa: HomeKit News

Ska vi beställa?

1 gillning