Aqara lanserar ny uppdaterad M2 hubb med PoE

Från sajten:
image

Aqara fortsätter att förse sina användare med nyheter för det smarta hemmet. Nu presenteras en ny version av M2-hubben med inbyggd PoE samt en liten mikrofon.

Kinesiska Aqara som verkligen inte ligger på latsidan när det gäller nya produkter är på gång igen. Nu har en uppdaterad version av Aqara M2 Hub 2022 lanserats, denna med en PoE (Power over Ethernet)-lösning vilket passar perfekt för användare som inte vill köra Wi-Fi för sina hubbar. Den lanseras dock endast på den kinesiska marknaden i nuläget.

Utseendemässigt ser den mer eller mindre ut som sin föregångare, Aqara M2 Hub. Utöver PoE så finns det även ett integrerat fäste på undersidan vilket möjliggör vägghängning av hubben. Utöver detta har den Bluetooth 5.0 och en dual-core A7 processor vilket ska göra den dubbelt så snabb.

Aqara M2 Hub 2022 har också stöd för egna ljudfiler men huruvida högtalaren i den har uppdaterats eller inte framgår inte i nuläget. Det är fortsatt Zigbee 3.0 som gäller men liksom de flesta övriga hubbar från Aqara väntas denna få stöd för Matter inom kort.

Aqara Xiao Qiao

Det har också dykt upp information om en ny liten smart knapp med inbyggd mikrofon. Denna ger stöd för röstkommando till den egna röstassistenten Xiao Qiao som av förklarliga skäl endast finns på kinesiska marknaden.

Den ansluter till hubben via Bluetooth och har även en fysisk knapp inbyggd när röstkommando inte är lämpligt – smart.

Källa: HomeKit News